- Dette er forsøk på mordbrann

Politiet setter inn store ressurser i jakten på brannstifter.

- KAN KALLES MORDBRANNFORSØK: Politiet ser svært alvorlig på at det kan være en brannstifter løs i Tønsberg etter seks branner, fem av dem natt til tirsdag. Foto: PEDER GJERSØE/TØNSBERG BLAD
- KAN KALLES MORDBRANNFORSØK: Politiet ser svært alvorlig på at det kan være en brannstifter løs i Tønsberg etter seks branner, fem av dem natt til tirsdag. Foto: PEDER GJERSØE/TØNSBERG BLAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet.no): Politiet ber publikum om tips etter de fem brannene i Tønsberg sentrum i natt, som de mener er påsatt av én eller flere gjerningspersoner. Femten etterforskere er nå satt til å etterforske brannene, som har høy prioritet hos politiet.

- Vi ser meget alvorlig på denne hendelsen, og mener det må kunne betegnes som forsøk på mordbrann, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var fjorten minusgrader natt til tirsdag, og politiet antar at det ikke var mange ute. Derfor oppfordrer de alle som har vært i en radius på et par hundre meter fra Tønsberg Torv i den tida som brannene oppsto i natt, mellom 23.00 og 04.00, om å melde seg, opplyste politiet på en pressebriefing tirsdag.

- Det er like interessant selv om de ikke har sett noe. Da kan vi slå fast at det ikke har vært noen i det aktuelle området, sier Sakrisvold.

Seks brannerDen første brannen ble meldt til politiet klokken 23.39, og ble raskt slokket. Deretter ble det oppdaget nye branner i søppelkontainere med bare to minutters mellomrom rett før klokken to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer