- KAN KALLES MORDBRANNFORSØK: Politiet ser svært alvorlig på at det kan være en brannstifter løs i Tønsberg etter seks branner, fem av dem natt til tirsdag. Foto: PEDER GJERSØE/TØNSBERG BLAD
- KAN KALLES MORDBRANNFORSØK: Politiet ser svært alvorlig på at det kan være en brannstifter løs i Tønsberg etter seks branner, fem av dem natt til tirsdag. Foto: PEDER GJERSØE/TØNSBERG BLADVis mer

- Dette er forsøk på mordbrann

Politiet setter inn store ressurser i jakten på brannstifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet.no): Politiet ber publikum om tips etter de fem brannene i Tønsberg sentrum i natt, som de mener er påsatt av én eller flere gjerningspersoner. Femten etterforskere er nå satt til å etterforske brannene, som har høy prioritet hos politiet.

- Vi ser meget alvorlig på denne hendelsen, og mener det må kunne betegnes som forsøk på mordbrann, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var fjorten minusgrader natt til tirsdag, og politiet antar at det ikke var mange ute. Derfor oppfordrer de alle som har vært i en radius på et par hundre meter fra Tønsberg Torv i den tida som brannene oppsto i natt, mellom 23.00 og 04.00, om å melde seg, opplyste politiet på en pressebriefing tirsdag.

- Det er like interessant selv om de ikke har sett noe. Da kan vi slå fast at det ikke har vært noen i det aktuelle området, sier Sakrisvold.

Seks branner
Den første brannen ble meldt til politiet klokken 23.39, og ble raskt slokket. Deretter ble det oppdaget nye branner i søppelkontainere med bare to minutters mellomrom rett før klokken to.

2.09 brant det i Kammergaten. Den foreløpig siste brannen ble oppdaget klokken 3.48 i Danakleven, hvor en bod sto i brann.

På brannstedet i Øvre Langgate måtte to personer evakueres etter at flammene spredte seg til en husvegg. Alle brannstedene ligger i gammel trehusbebyggelse med meget stor fare for spredning av ild.

Politiet mener også at en brann mandag ettermiddag i Ollebukta i Tønsberg er knyttet til brannene i natt, slik at totalt seks branner kan knyttes sammen. Det er ikke klart om det er brukt noen brennbar væske for å starte brannene.

FEM BRANNER I NATT: Brannstedene ligger bare noen hundre meter fra hverandre, i Øvre Langgate, Torvgaten, Graabrødregaten, Kammegaten og Dalakleven. Kart: Gulesider.no
FEM BRANNER I NATT: Brannstedene ligger bare noen hundre meter fra hverandre, i Øvre Langgate, Torvgaten, Graabrødregaten, Kammegaten og Dalakleven. Kart: Gulesider.no Vis mer

- Etter denne brannen startet hunder søk i området, og kort tid etter kom de over en ny brann mindre enn 100 meter unna. Denne brannen ble raskt slukket, opplyser Sakrisvold.

Sikrer overvåkningsbilder
Hunder gjennomførte i natt søk etter en mulig gjerningsmann. Tirsdag har politiet jobbet med å samle inn overvåkningsvideoer fra banker i området. Også Tønsberg politistasjon, som har videoovervåkning, ligger i området der det brant i natt.

- Det finnes banker i området som vi mener at vedkommende må ha passert, sier Sakrisvold.

Politiet i Vestfold vurderer fortløpende om de har behov for bistand fra Kripos.

PRIORITERES: Politiet i Tønsberg har satt femten etterforskere på saken. Foto: BJØRN LANGSEM
PRIORITERES: Politiet i Tønsberg har satt femten etterforskere på saken. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Vestfold politidistrikt oppfordrer personer som har tips i saken, til å ta kontakt på telefon 33 34 44 00.

MÅTTE EVAKUERE: Flammene spredte seg til veggen på dette huset i Øvre Langgate i Tønsberg, og to personer måtte evakueres. Foto: BJØRN LANGSEM
MÅTTE EVAKUERE: Flammene spredte seg til veggen på dette huset i Øvre Langgate i Tønsberg, og to personer måtte evakueres. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer