- Dette er først og fremst fryktelig ubehagelig

Forsker Ola Gjesdal (40) var seks etasjer under skytedrama på sykehus.

EVAKUERT: Deler av sykehuset ble evakuert. Den norske forskeren Ola Gjesdal (40) fikk derimot beskjed om å bli værende på kontoret sitt. Foto: Helge Fredheim
EVAKUERT: Deler av sykehuset ble evakuert. Den norske forskeren Ola Gjesdal (40) fikk derimot beskjed om å bli værende på kontoret sitt. Foto: Helge FredheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BALTIMORE (Dagbladet.no): Den norske forskeren Ola Gjesdal (40) fikk en dramatisk start på arbeidsdagen ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore på den amerikanske østkysten.

Fikk SMS En mann hadde skutt en lege inne på sykehuset fordi han var misfornøyd med behandlingen som moren hadde fått. 

- Jeg fikk tekstmelding og intern epost om hva som hadde skjedd. Jeg fikk beskjed om å bli værende på kontoret. Det føles først og fremst veldig ubehagelig at noe sånt skjer på en arbeidsplass som skal være trygg, sier han.

Gjesdal har kontor seks etasjer under der hvor den dramatiske episoden fant sted.

Legen som ble skutt, skal være utenfor livsfare ifølge politiet, melder Baltimore Sun

Evakuert Andre folk i bygningen og i bygningene rundt ble evakuert.

- Jeg var på vei tilbake fra kantina, og så fikk jeg vite at en mann hadde forskanset seg. Vi gikk ned trappene og ut. Folk var rolige, sier en lege Dagbladet.no snakket med utenfor Johns Hopkins Hospital.

Kvinnen ønsker å være anonym.

Samtaleemne i lunsjen Da Dagbladet.no snakket med Gjesdal like før klokken 20.30 norsk tid (14.30 lokal tid), hadde han akkurat vært til lunsj. Situasjonen fortsatt uavklart. I kantinen forholdt folk seg rolig, men mange snakket om hva som fremdeles skjedde, i samme bygning. 

- Når politiet sannsynligvis sikter på en desperat mann åtte etasjer over der du befinner deg, er det klart at det blir noe som folk snakker om i lunsjen, sier han. 

Kort tid senere meldte politiet at mannen har skutt og drept seg selv, samt en tredje person, ifølge CNN.

- Pleier ikke å skje Gjesdal er utdannet lege. I august i år begynte han å jobbe som forsker ved det prestisjefylte John Hopkins Hospital i Baltimore, en times kjøretur nord for Washington DC.

Han har med seg kone og barn. 

- Jeg føler ikke at dette kommer til å endre hvordan det blir å jobbe her. Dette er jo ikke noe som pleier å skje, og det har skjedd i Norge også, sier han.

AVSPERRET: Flere gater i området rundt sykehuset var avsperret etter skyteepisoden. Foto: Helge Fredheim
AVSPERRET: Flere gater i området rundt sykehuset var avsperret etter skyteepisoden. Foto: Helge Fredheim Vis mer