Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er første ulykke på 30 år. Vi er dypt sjokkert

Norsk kvinne (19) omkom under safari i Botswana.

HOLDER ÅPENT: Sofiemyr kirke i Oppegård vil i ettermiddag åpne dørene i forbindelse med ulykken i Botswana. Foto: KNUT GRANLY
HOLDER ÅPENT: Sofiemyr kirke i Oppegård vil i ettermiddag åpne dørene i forbindelse med ulykken i Botswana. Foto: KNUT GRANLY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er første ulykke siden starten i 1983. Vi er dypt sjokkert, og føler med familie og venner av avdøde, sier Christiaan Steyn i det sørafrikanske safariselskapet Drifters Adventure til Dagbladet.

Lynnedslag En 19-årig norsk kvinne fra Kolbotn i Akershus omkom natt til lørdag mens hun og fire norske venninner var på safari til Okavango-deltaet i Botswana. Ifølge Dagbladets opplysninger sov 19-åringen i et telt sammen med flere andre da lynet slo ned i et tre, slik at ei tung grein falt ned på henne. Venninna som lå ved siden av, skal være uskadd.

- De er hjemme igjen nå. Det har vært veldig dramatisk for dem, sier faren til en av de gjenlevende kvinnene til Dagbladet.

Han sier de pårørende vil komme med en mer utfyllende uttalelse seinere i dag.

- Ekstremt uvanlig Norman Chandler, redaktør i avisa Ngami Times, sier dødsulykken har vakt stor oppsikt i byen Maun, som er utgangspunkt for mange av safariene til Okavango-deltaet.

- Det hender at folk blir tatt av ville dyr som krokodiller, men en ulykke av denne typen er ekstremt uvanlig - det er 1:1 000 000 sjanse for at noe slikt skal skje, sier Chandler til Dagbladet.

De fem norske kvinnene var ifølge Østlandets Blad på jorda-rundt-reise. Etter hva Dagbladet forstår, hadde de og guidene fra Drifters Adventure slått leir ved elva nær landsbyen Seronga da ulykken skjedde.

Under etterforskning Guidene tok seg til Seronga og meldte fra om det inntrufne. De fire gjenlevende norske turistene ble innkvartert på ei hytte i Maun i påvente av å bli fløyet tilbake til Norge. Ulykken er under etterforskning av botswansk politi.

Utenriksdepartementet vil ikke gå inn på detaljer i saken, men pressevakt Svein A. Michelsen bekrefter overfor Dagbladet at de bistår pårørende og reisefølget etter ulykken, via den norske ambassaden i Sør-Afrika.

Sofiemyr kirke, på avdødes hjemsted, vil holde åpent mellom klokka 16.30 og 18.00 i dag.

Hele Norges coronakart