Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
SPENNENDE TIDER: Gründer Erik Fossum Færevaag i selskapet Disruptive Technologies har utviklet en liten sensor som sender informasjon om temperatur og annet til internett og en egenutviklet sky. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
SPENNENDE TIDER: Gründer Erik Fossum Færevaag i selskapet Disruptive Technologies har utviklet en liten sensor som sender informasjon om temperatur og annet til internett og en egenutviklet sky. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

Færre i bank. Flere jobber med IT.

Dette er framtidas jobber

Etter fem års knallhard innsats er Erik Fossum Færevaag (40) klar for å erobre verden med ny IT-teknologi. Behovet for folk med realfag er stort.

BERGEN (Dagbladet): I tillegg til et økende behov for sykepleiere, helsefagarbeidere og lærere vil det i Norge bli et stort behov for ingeniører og folk med realfag, blant annet for å løse det grønne skiftet.

NHO har spurt sine bedrifter om hvilke kompetansebehov de ser for seg de neste åra. Bedriftene melder om stort behov for ingeniører og tekniske fag, og personer med fagbrev.

- I NAVs siste bedriftsundersøkelse fra 2017 oppga bedriftene stor mangel på IT-folk, og vi ser en økning i antallet utlyste stillinger i disse yrkene. Med mer automatisering og digitalisering framover er det også naturlig å tenke seg at behovet for IT-kompetanse øker, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Kunnskapsavdelingen i NAV .

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?