- Dette er fullstendig galskap og helt ulovlig

Truck-inspektør Geir Lyngstad havnet bak denne hjullasteren i går.

MØTENDE TRAFIKK: I bakgrunnen ser man en motgående bil. Bak kjører Geir Lyngstad og dokumenterer den uvanlige vrakfrakten. Foto: Geir Lyngstad
MØTENDE TRAFIKK: I bakgrunnen ser man en motgående bil. Bak kjører Geir Lyngstad og dokumenterer den uvanlige vrakfrakten. Foto: Geir LyngstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerhetsrådgiver Geir Lyngstad kom kjørende bak denne hjullasteren på Jæren i går ettermiddag.

Selv jobber han med sikkerhet og opplæring for sjåfører av trucker og andre tunge anleggsmaskiner. Da han så hva som skjedde foran seg, måtte han dokumentere det hele.

- Det er fullstendig galskap og helt ulovlig, sier Lyngstad til Dagbladet.

Fire-fem kilometer Det er NRK Rogaland som skriver om den spesielle frakten i dag. Hjullasteren frakter et vrak av en van på gaffelen flere meter over bakken. Veien er, ifølge kanalen, tett trafikkert.

Lyngstad anslår at han kjørte bak hjullasteren i fire-fem kilometer fra Bore til Horpestad.

- Det var i 14.30-tida i går. Det begynte å bli mørkt og det regnet. Jeg kjørte bak ham og gjorde noen forsøk på å stoppe ham, men jeg kunne ikke kjøre forbi. Det var det ikke plass til, sier Lyngstad.

- Kunne gått galt Sikkerhetsrådgiveren minner overfor Dagbladet om at det ikke er lov å kjøre med last på gaffelen på veien - uansett omstendigheter.

- Det var møtende trafikk og det kunne gått forferdelig galt, sier Lyngstad til NRK.

Politiførstebetjent Per Gunnar Kvame ved lensmannskontoret i Klepp sier til kanalen at han har sett bildene. Han forstår godt at folk reagerer.

- Vi vet jo ikke hvordan bilen var sikret oppå gaffelen til hjullasteren. Man kan ikke blokkere veien på denne måten, sier han.

TRANGT: Hjullasteren holder seg godt til høyre, men bagasjen på gaffelen foran dekker likevel store deler av veien. Kjøreturen skal ha vart mellom fire og fem kilometer, ifølge Lyngstad. Foto: Geir Lyngstad
TRANGT: Hjullasteren holder seg godt til høyre, men bagasjen på gaffelen foran dekker likevel store deler av veien. Kjøreturen skal ha vart mellom fire og fem kilometer, ifølge Lyngstad. Foto: Geir Lyngstad Vis mer