- Dette er galskap

Brannvesenet advarer mot livsfarlig isvandring utenfor Operaen i Oslo.

BEKYMRET: Dykkerteamet ved Oslo brann- og redningsetat er bekymret over at folk vandrer over den utrygge isen i Oslo. Her med brigadesjef Lars Grimsgård, dykkerleder Gorm Sjølie, redningsdykkerne Robert Jensen, Nicholai Endresen, Håvard Molden og Jermund Hoem. Foto: Lise Rafaelsen
BEKYMRET: Dykkerteamet ved Oslo brann- og redningsetat er bekymret over at folk vandrer over den utrygge isen i Oslo. Her med brigadesjef Lars Grimsgård, dykkerleder Gorm Sjølie, redningsdykkerne Robert Jensen, Nicholai Endresen, Håvard Molden og Jermund Hoem. Foto: Lise RafaelsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er galskap, advarer Oslo brann- og redningsetat, etter at isvandring i havnebassenget utenfor Operaen har blitt den nye helgesysselen i hovedstaden.

- Dette er vi lite glade for. Vi har isforhold i fjorden som er sterkt varierende. Isen er av en slik beskaffenhet at vi advarer på det sterkeste mot å gå på den, sier brigadesjef Lars Grimsgård til Dagbladet.

- Jeg hadde aldri gått ut der slik som det er nå, sier Robert Jensen, dykkerleder ved Oslo brann- og redningsetat.

Går langt ut Søndag myldret det av folk utenfor Operaen og kunstverket «Hun ligger». Flere tok turen helt ut til iskanten midt ute i havnebassenget flere hundre meter ifra land.

UTRYGG IS: Folk går ut på den utrygge isen i Oslofjorden med livet som innsats. Foto: Kristoffer Egeberg
UTRYGG IS: Folk går ut på den utrygge isen i Oslofjorden med livet som innsats. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer

- De som er oppmerksomme vil kanskje legge merke til at det er mindre is enn forleden dag. Det skyldes nordavind som gjør at isen bryter opp og går utover fjorden. Det sier seg selv at den da er usikker. En dukkert i vannet - som holder 4-6 grader - er ikke å anbefale.

Kan drukne - Du er ikke der så lenge før du slutter å virke. Og du med temperaturene vi har nå, kan du like gjerne fryse ihjel som å drukne, sier Grimsgård til Dagbladet.
Han sier brannvesenet har høy beredskap, og kan være fremme med dykkere på bare tre minutter. De har også avtale med luftambulanse slik at de raskt kan nå ut til de mange vannene i området.

LIVSFARLIG: Å gå så langt ut på isen er livsfarlig. Foto: Kristoffer Egeberg
LIVSFARLIG: Å gå så langt ut på isen er livsfarlig. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer