VISSTE IKKE: Advokat Hans Marius Graasvold hadde ikke fått informasjon om at Marit Christensens bok om Wenche Behring Breivik skal ut i bokhandlene fra i morgen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VISSTE IKKE: Advokat Hans Marius Graasvold hadde ikke fått informasjon om at Marit Christensens bok om Wenche Behring Breivik skal ut i bokhandlene fra i morgen. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Dette er helt nytt for meg. Nå må vi bestemme oss fort

Wenche Behring Breiviks advokat fikk ikke beskjed om at Marit Christensens bok kommer i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forlaget Aschehoug bekrefter i dag at Marit Christensens bok «Moren» om Anders Behring Breiviks mor Wenche Behring Breivik vil være i salg fra i morgen.

- Dette er helt nytt for meg, jeg trodde den skulle kommer 15. november, sier advokat Hans Marius Graasvold.

Han ble kontaktet av Wenche Behring Breivik kort tid før hennes død fordi hun ønsket å få stoppet boka. Graasvold sier de har vært inne i en tankeprosess om hva de skal gjøre, og at denne nå må framskyndes.

- Vi må se på dette og ta en beslutning i løpet av dagen, sier Graasvold.

- Ville ikke stanse Advokat Graasvold hevder de flere ganger har forsøkt å få til en dialog med både Marit Christensen og forlaget om innholdet i boka.

- Begge deler har blitt avslått. Vi må bare forholde oss til det, men synes det er synd vi ikke kan ha samtaler om det. Vi har hele tida sagt at vi ikke ønsker å løse dette i rettsapparatet, sier han.

Han understreker at det aldri har vært noe mål fra deres side å stoppe boka, men at det er deler av informasjonen i boka som Wenche Behring Breivik ikke ønsket at skulle komme ut.

- Det var et viktig spørsmål for henne hva som ville skje med denne informasjonen etter hennes død, og etter at boka kommer ut. Det er snakk om informasjon som hun virkelig ikke ønsket at skulle komme fram, sier Graasvold.

Ingen varslet Kommunikasjonsansvarlig Mona Ek i Aschehoug Litteratur sier at datoen 15. november var en teknisk dato, ikke lanseringsdato.

- Alt er etter planen. 15. november var bare en teknisk dato for å få boka inn i systemene. Det har hele tida vært planen å lansere i morgen, sier Ek til Dagbladet.

Hun sier ingen har blitt varslet om lanseringen på forhånd.

- Alle har fått vite det på samme måte, gjennom pressemeldingen vi har lagt ut, sier hun.

NY BOK: Marit Christensens bok om Wenche Behring Breivik vil være i salg fra i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY BOK: Marit Christensens bok om Wenche Behring Breivik vil være i salg fra i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer