SJOKKERT: Else Johannessen (22) til venstre og Olaya Victoria Fellaqi (22) er sjokkerte over at en 18-åring er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98). De håper politiet har tatt rett mann. FOTO: Tor-Erik Mathisen/Dagbladet
SJOKKERT: Else Johannessen (22) til venstre og Olaya Victoria Fellaqi (22) er sjokkerte over at en 18-åring er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98). De håper politiet har tatt rett mann. FOTO: Tor-Erik Mathisen/DagbladetVis mer

- Dette er helt sykt

Ungdommer fra Os i sjokk over at en 18-åring er pågrepet for det brutale drapet på Hilda (98) som trolig også innebærer voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS (Dagbladet): Ungdommer fra Os har vanskelig for å begripe at en 18-åring fra nærmiljøet er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98).

- Dette er helt sykt. Jeg forstår ikke at en så ung mann kan gå på en eldre dame på denne måten. Man blir helt målløs, sier Ronny Svendsen (19) til Dagbladet.

Han har selv vært bekymret for å bevege seg alene i Os sentrum etter det brutale drapet ettersom politiet har stått uten gjerningsmann fram til nå.

- Frysninger på ryggen - Jeg har fått frysninger på ryggen av å gå alene ute i mørke, og har tenkt at drapsmannen kan være rett bak meg, sier Svendsen.

Også Else Johannessen (22) og Olaya Victoria Fellaqi (22) har vært redd for å bevege seg i Os siden drapet skjedde. Nå er de lettet over at politiet endelig har gjort en pågripelse.

- Jeg håper politiet har tatt riktig mann denne gangen, sier Johannessen.

Hun har kjøpt ekstra hengelås til døren og har hatt alle dører og vinduer låst siden 1.januar. I tillegg har persiennene vært nede på vinduene hele tiden.

- Når noen kan gjøre noe så brutalt mot en dame på 98 år, har jeg tenkt at han kunne få seg til å gjøre hva som helst med oss, sier Johannessen.

TEKNISKE SPOR: Politiet mener de har tekniske spor som knytter 18-åringen til det brutale drapet på Hilda Feste (98) i Os. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TEKNISKE SPOR: Politiet mener de har tekniske spor som knytter 18-åringen til det brutale drapet på Hilda Feste (98) i Os. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

- Mest sannsynlig kjenner vi den som er pågrepet for miljøet her på Os er så lite, legger hun til.

Hjelpepleier fant henne Det var en hjelpepleier på rutinemessig besøk hos eldre i Os som fant Hilda Feste drapsdagen. Den kvinnelige hjelpepleieren skal ha sett at gjerningsmannen forgrep seg på 98-åringen. Hjelpepleieren kontaktet hjelp, og to andre hjelpepleiere fant Hilda drept kort tid etter.

Hordaland politidistrikt har avhørt over 200 vitner i saken. 

- Min klient skjønner ikke hvorfor han er blitt siktet i en så alvorlig sak. Han er selvfølgelig veldig fortvilet, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen til Dagbladet.

18-åring pågrepet i går Den unge mannen ble pågrepet i sitt hjem i Os ved 20.00-tida tirsdag kveld, i nærheten av Gamlehjemshaugen der Hilda Feste ble funnet brutalt drept. Han ble transportert til Bergen sentrum politistasjon hvor han først fikk møte sin forsvarer.

- Avhørene startet i 21.30-tida, og holdt på til 00.30 natt til i dag. Det var nødvendig å ta noen pauser undervegs, slik at effektiv tid for avhør varte i halvannen time. Han forklarer seg greit for politiet, og sier han vil samarbeide, sier Rolf Knudsen.

MÅLLØS: Ronny Svendsen (19) fatter ikke at en 18-åring kan få seg til å gjøre noe sånt mot en dame på 98 år. FOTO: Tor-Erik Mathisen/Dagbladet
MÅLLØS: Ronny Svendsen (19) fatter ikke at en 18-åring kan få seg til å gjøre noe sånt mot en dame på 98 år. FOTO: Tor-Erik Mathisen/Dagbladet Vis mer