- Dette er helt uakseptabel kjøring

Mann i bagasjerom klamret seg til en sulky i Sandefjord.

- UAKSEPTABELT: En mann sitter i bagasjerommet og holder fast i en sulky, en tohjult kjerre som blant annet brukes under hesteveddeløp, under kjøring i Sandefjord. Politiet reagerer kraftig på kjøringen. Foto: Privat
- UAKSEPTABELT: En mann sitter i bagasjerommet og holder fast i en sulky, en tohjult kjerre som blant annet brukes under hesteveddeløp, under kjøring i Sandefjord. Politiet reagerer kraftig på kjøringen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hadde dette skjedd på en landevei hadde jeg nok ikke brydd så mye, sier sjåføren i bilen bak, som rakk å ta bilder av det merkverdige synet som fant sted i 40- og 50-sonen langs en tett trafikkert vei.

En mann sitter i bagasjerommet og holder fast i en sulky, en tohjult kjerre som blant annet brukes under hesteveddeløp. Fotografen hevder å ha tilbrakt nok tid på bygda til å vite at slike syn ikke er så uvanlig på landet.

Men da de møtte synet på Raveien i Sandefjord kom reaksjonen.

- Når det skjer på en vei der skolebarn ferdes, og jeg som er gravid og ligger bak i en to uker gammel bil reagerer jeg. Jeg hadde ikke så veldig lyst til å få den greia i fjeset, sier fotografen, som ønsker å være anonym.

Sulkytransportørene kom kjørende fra et industrifelt og lå foran i 40- og 50-sonen helt til sjåføren bak måtte svinge av.
 
- Jeg reagerte jo på denne ungen som satt i bagasjerommet. Han satt og holdt i denne travsulkyen, og hver gang bilen kjørte over fartsdumper fikk han bagasjelokket i hodet.

- Det er jo ikke så store sjanser for at han skal dette ut, men han vekslet mellom å holde sulkyen med en og to hender siden han måtte dytte bagasjelokket opp igjen.

UP-sjef i Vestfold, Tor Egil Syvertsen, sier dette er «helt uakseptabel adferd», når Dagbladet beskriver bildet for ham.

- Både av sjåføren og han bak i bilen. Det er ganske sikkert å anta at førerkortet ville blitt beslaglagt. Det er litt vanskelig å si om personen bak ville blitt blitt straffet, men det hadde nok blitt skrevet en anmeldelse som rammer begge to. Han har ansvar for å sikre seg selv, og det finnes ikke sikkerhetsbelter i bagasjerommet, sier Syvertsen til Dagbladet.