Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er hevnens bilde

Avisa Wall Street Journal mottok dette bildet i en epost denne helga. Mannen som har en pistol mot hodet er Daniel Pearl, sjef for Sør-Asia-redaksjonen deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wall Street Journal og flere andre amerikanske og pakistanske medier fikk fire bilder i en epost fra en gruppe som kaller seg «The National Movement for the Restoration of Pakistani Sovereignty». Bildet viser Wall Street Journals Sør-Asia-sjef, Daniel Pearl (38).

Han forsvant fra hjemmet sitt i Karachi onsdag i forrige uke. Det siste noen hørte fra ham, var at han skulle intervjue en viktig kilde i nærheten av Karachi.

Fire dager seinere tikket disse bildene av ham inn til nyhetsbyråene.

Kritikk

Gruppa som sendte bildene sier de krever bedre forhold for Taliban-fangene på marinebasen Guantanamo Bay på Cuba. USA har fått krass kritikk fra flere land og organisasjoner for måten de behandler Taliban-fangene på.

- Han blir holdt fanget under umenneskelige forhold, omtrent på samme måte som fangene på Cuba blir behandlet. Hvis amerikanerne sørger for bedre forhold for våre landsmenn, vil vi sørge for bedre forhold for Pearl og alle andre amerikanere vi tar til fange, står det i eposten.

CIA

Gruppa krever også at alle pakistanerne som er på Guantanamo Bay får tilgang til advokater, får møte familiene sine og blir utlevert til Pakistan, slik at de kan prøves for retten der.

Politikilder i Pakistan sier til forskjellige nyhetsbyråer at kidnappingen ble utført av en al-Qaida-vennlig organisasjon. Ifølge Associated Press kan det dreie seg om «Harkat ul-mujahedeen», som står på USAs liste over terrorgrupper.

I eposten går det fram at kidnapperne mener Pearl er CIA-agent. Det blir benektet av både Wall Street Journal og CIA.

FANGET:Daniel Pearl har vært savnet siden onsdag. Han har jobbet i Wall Street Journal siden november 1990. Dette er en pakistansk organisasjons svar på at USA holder Taliban-fangene i forvaring under uverdige forhold på Cuba.
<B>VIL TA FLERE FANGER: I eposten går det fram at organisasjonen vil ta flere amerikanske fanger hvis den får muligheten. Men at de vil bli behandlet humant så fremt forholdene blir bedre for fangene på marinebasen Guantanamo Bay.
Hele Norges coronakart