Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er historien bak «forferdelig 17 år i offentlig skole. Hver dag»

Hvordan går det egentlig med skoleeleven som er blitt kjent på Faceook?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du tilbringer tid på Facebook kan du nesten ikke ha unngått å se venner som «liker» lenker skrevet på særdeles dårlig norsk.

Ofte er det ikke noe verre enn at du ved å trykke på lenka havner inn på en side med reklame, men slike lenker kan også gi deg virus. Og hver gang noen klikker seg inn, «liker» personen automatisk lenka.

Dermed kan de mest pirrende tulle-lenkene spre seg i stor fart. En av de mest utbredte i denne klassen er lenken som lover å vise deg hva en jente (noen ganger er hun 16, andre ganger 17) gjør hver dag på videregående skole.

- Sjokkerende! Med en tittel som: «Sjokkerende, hadde hun å gjøre denne hverdags i videregående skole på 17! Hvor forferdelig» er det tydelig at det ikke er noen med gode norsk-kunnskaper som står bak.

Men trangen etter å se hva som skjuler seg bak det alltid like kryptiske budskapet, er tydeligvis stor. Lenka har levd på Facebook i lang tid. Også i journalistmiljøet, der språket vanligvis bør stå i høysetet, er det flere som lar seg lure.

Det har imidlertid tatt tid før noen bestemte seg for å undersøke hva som var historien bak det forferdelige.

Produksjonsbyrået Både Og tok utfordringen på strak arm, og har laget et «nyhetsinnslag» der de går til bunns i saken. Den herlige parodien har spredt i minst like stor fart som lenka den parodierer.

I løpet av få dager er videoen sett av nesten 30 000 på YouTube, mens den også er delt i stor stil på Facebook. Se den selv i videoen øverst i denne saken.

- Fryktelig Videoen er laget i samme stil som lenka, og det dårlige språket gjør seg langt bedre i denne parodien enn det gjør på Facebook i det daglige.

- Hvor fryktelig på 16, gjorde jeg, offentlig skole. Det er forferdelig. Eller disgusting, sier den stakkars jenta.

Responsen på nett har vært svært god for produksjonsselsskapet.

- Dette er fryktelig. Jeg kan ikke tro den norske regjeringen gjør seksten og? sytten åringer til dette, hver dag, og selv på en offentlig skole. kan du tror disse jentene? dette er utenfor skammelig, kommenterer blant annet brukeren Syvergutten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media