- Dette er historisk

Kunnskapsministeren svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Vi er veldig nær full barhehagdekningen. 1. januar 2008 vil 372 kommuner ha full barnehagdekning. 19 kommuner vil ikke klare det innen 2008. Det er spesielt Bergen og Oslo som er de største utfodringene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal til Dagbladet.no. 

Djupedal mener at det er historisk at foreldre som ønsker det nå får en rett til barnehageplass.

 I dagens budsjettforslag ønsker regjeringen å legge til rette for at alle familier som ønsker det, skal få barnehageplass i 2008.

Kunnskapsdepartementet foreslår å øke bevilgningene til barnehageformål med 3,6 milliarder kroner. En slik budsjettøkning vil føre til at det blir bygget 7 700 nye heltidsplasser og 3 900 barn vil få plass i barnehage.

Det vil si at barn som nå har en barnehageplass på mindre enn 100 prosent, vil bli tilbudt heltidsplass. 

Kunnskapsdepartementet sitt budsjett finner du her!

Kunnskaps-departementet ønsker også å styrke utbyggingen av barnehageplasser i 2008, og forslår å bevilge 372 millioner til drift og utbygging, samt 2.3 milliarder til fullfinansiering av plasser opprettet i 2006 og 2007.

Foreldrebetalingen på 2330 per måned vil bli opprettholdt. Regjeringen ønsker også å øke tillegget i fradraget for pass og stell av barn med 10 000 kroner for hvert barn utover det første. Med dette forslaget vil en familie med to barn i barnehage kunne spare 425 kroner per måned.

STØRST UTFORDRING I BERGEN OG OSLO:- Det er spesielt Bergen og Oslo som er de største utfodringene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal til Dagbladet.no. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
STØRST UTFORDRING I BERGEN OG OSLO:- Det er spesielt Bergen og Oslo som er de største utfodringene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal til Dagbladet.no. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer

- Regjeringens mål er at prisen skal være så lav at alle som ønsker det, skal ha råd til å betale for en barnehageplass av god kvalitet, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

Regjeringen foreslår også å etablere 125 nye studieplasser for forskolelærere i 2008.