Dette er historiske bilder: Ikke på 54 år har det snødd i Tokyo i november

Uvanlig tidlig snø. 

NEPPE FORBEREDT: Tokyos innbyggere fikk seg en real overraskelse da de kikket ut av vinduet onsdag morgen. Video: Instagram / chiiih0818 via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Takket være uvanlig kalde luftmasser ser Tokyo nå snø i november for første gang på 54 år, ifølge Japan Today. Forrige gang Tokyo fikk snø i november var i 1962.

Temperaturer på over null grader gjør at snøen ikke blir liggende, men meteorologer varsler at det kan bli et lag på opptil to centimeter, skriver NTB. i fjellene rundt den japanske storbyen varsles 15 centimeter med snø.

Snøen som falt i Tokyo-sentrum onsdag morgen lokal tid kommer 40 dager tidligere en snittet for første snø i storbyen og 49 dager tidligere enn første snøfall i fjor.

Japan Times skriver at de japanske myndighetene nå advarer mot isete veier og snøansamling på elektriske anlegg. Det fryktes også at drivhus kan kollapse som følge av de voldsomme snømengdene som tar øystaten bardust.

I går skrev Dagbladet om monsterkollisjonen i Kina som involverte 56 biler og kostet 17 menneskeliv. Kollisjonen skjedde som følge av snøete veier. Bilister som skal kjøre på Japans store motorveier får nå klar beskjed av myndighetene om å stille med vinterdekk for å unngå liknende ulykker, ifølge Asahi.com.