BLE SPION: Christian Høibø meldte seg selv som informant for PST i 2002. Siden har han både produsert og gitt oppdragsgiveren informasjon fra høyre- og venstresiden. Bildet er fra 2003 da Høibø arrangerte tur for å demonstrere mot Ariel Sharons på besøk i Molde. 
Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
BLE SPION: Christian Høibø meldte seg selv som informant for PST i 2002. Siden har han både produsert og gitt oppdragsgiveren informasjon fra høyre- og venstresiden. Bildet er fra 2003 da Høibø arrangerte tur for å demonstrere mot Ariel Sharons på besøk i Molde. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

Dette er Høibøs spion-CV

Fra 2002 til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2002: Blir tilknyttet PST Etter å ha flyttet til Oslo fra hjemstedet Bø, prøver han å livnære seg som frilansjournalist, og kommer i kontakt med et venstreradikalt miljø som har okkupert et ubebodd hus i Tøyengata i Oslo.

Her får han angivelig høre omtale av et våpenlager ved Tryvann. Han tar kontakt med PST, og presenterer seg som journalist som vil ha en kommentar. Han ender opp med å la seg verve til informant for PST.

Fra 2003: Blitz og IS  Høibø blir en sentral del av de hardeste venstreradikale miljøene i Oslo. Miljøene er tildels overlappende, og Høibø leverer informasjon til PST om folk i Blitz, Internasjonale Sosialister (IS), Tjen Folket og SOS Rasisme.

Han blir som ledd i sitt arbeid som aksjonist-agent domfelt for vold mot politiet, og får en påtaleunnlatelse for overtredelse av brannvernloven.
  2003: Demonstrasjon mot Ariel Sharon Høibø arrangerer selv en busstur fra Oslo til Molde, der 70 blitzere blir med for å protestere mot Israels statsminister Ariel Sharon, som kom til byen for å møte daværende statsminister Kjell Magne Bondevik.
  2006: Dømmes til fengsel Høibø blir dømt til 20 dagers fengsel i en sak som ikke er relatert til agentvirksomheten hans.

2007: G8-toppmøte I juni deltar Høibø på G8-toppmøtet i Tyskland, og rapporterer fortløpende til PST om aksjonistenes taktikk.

2009: Klimamøtet i København Under klimamkonferansen i København i desember gir Høibø PST løpende informasjon fra demonstrasjonens midte. Han får også tilbakemeldinger som gjør at han unngår å bli tatt av dansk politi. 

2009: Fredsprisutdelingen Under fredsprisutdelingen samme år, er han akreditert som pressefotograf i Oslo rådhus under sermonien der USAs president Barack Obama får utdelt Nobels Fredspris. Høibø var akkreditert for et fiktivt pressebyrå.

2010: Infiltrerer NDL Høibø og SOS-rasisme infiltrerer den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defence League (NDL). Organisasjonen var dårlig organisert på tidspuniktet Høibø kom inn. Høibø sørget for å bygge en mer profesjonell organisasjon, noe som gjorde det lettere for ham å holde oversikt over personene i bevegelsen.

Christian Høibøs kildefører og nærmeste kontakt i PST hevder overfor Dagbladet at Høibø jobbet på egen hånd da han bygde opp og satte seg selv i en sentral rolle i NDL - men bekrefter at Høibø ga PST informasjon om det antiislamistiske nettverket. De skal også ha bedt ham om å trekke seg ut av NDL.

2012: Slutter som agent I desember gjør Høibø det klart for sin kildefører i PST at han ikke ønsker å fortsette å levere opplysninger til etteretningstjenesten.

2002-2012: Frilanser Parallelt med dobbeltlivet som aksjonist og PST-agent, har Høibø de siste ti årene også omtalt seg som frilansjournalist. Han har etter det Dagbladet kjenner til, ikke hatt fast tilknytning til noen medier, men har solgt enkelte bilder til flere medier, deriblant et fåtall bilder til Dagbladet.

Høibø ble frilansmedlem i Norsk Journalistlag (NJ) i 2007. NJ vil nå ta de nødvendige skritt for å ekskludere Høibø, en svært sjelden reaksjonsform i NJ-sammenheng.

- En slik rolleblanding skader journalistikken som profesjon og også enkeltjournalister, som jobber utfra sin uavhengighet og troverdighet. Medlemmer i NJ plikter å opptre uavhengig av alle grupper. Det har åpenbart ikke skjedd i dette tilfellet, sier leder i Norsk Journalistlag Elin Floberghagen til Journalisten.