- Dette er homo-hets

Anders Rogg får på kjeften for kravet om at homofile medlemmer av verdikommisjonen må stå fram med sin seksuelle legning: - Dette er hets og utidig mas, sier en av de homofile medlemmene i kommisjonen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vedkommende mener kommisjonen ikke kan unngå å debattere vanskelige homo-spørsmål. Men selv å komme «ut av skapet», slik den åpent homofile Rogg krevde i går, kommer ikke på tale. Overfor Dagbladet begrunner medlemmet hvorfor - anonymt:

- Det er utidig å mase om at det er min plikt som homofil å stå fram fordi jeg sitter i verdikommisjonen. Offentligheten har egentlig ikke noe med min seksuelle legning. Det er en del av mitt privatliv. Jeg tror ikke folk er valgt inn i kommisjonen etter seksuell legning, men etter egenskaper og samfunnsinnsats man mener kan utgjøre en ressurs. Kravet fra Rogg er like fjollete som å be folk utdype sin heterofile legning.

Kommisjons-sak

Men, vedgår verdikommisjonens medlem:

- Rogg setter fingeren på et usedvanlig vesentlig spørsmål. Man kan jo spørre hvorfor homofili er blitt en nesten urimelig interessant problemstilling for folk flest. Jeg vil ikke beskjeftige meg med det spørsmålet før verdikommisjonen er kommet sammen og mandatet er klart. Men holdninger til homofile er et problem verdikommisjonen ikke kan komme utenom.

- Så åpenhet og ærlighet rundt spørsmålet om seksuell legning bør være en viktig sak for verdikommisjonen?

- Det synes jeg må være en selvfølge. Verdikommisjonen må ha et åpent sinn - det skulle pinadø bare mangle.

Skaphomser kun?

- Men Anders Rogg blander korta og skiller ikke mellom offentlig og privat liv. Han bør ikke hetse folk til å stå fram med sin seksuelle legning. Det må være opp til den enkelte.

- Hvis dere ikke står fram, signaliserer det at regjeringen bare aksepterer skap-homser, hevder Rogg?

- Det er ikke belegg for å si det, for regjeringa har sett på hva vi står for som mennesker, ikke hvilken fil vi har valgt privat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer