Anklaget kona for forgiftning:

Dette er høyesterettsdommer Jens E. Skoghøy

«Gruppevoldtektssaken», journalisten som ble feilaktig dømt til å oppgi sine kilder og en historisk dom om rusavhengige. Slik har Jens E. Skoghøy markert seg i Høyesterett.

LANG FARTSTID: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy, her fotografert i Høyesterett i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB .
LANG FARTSTID: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy, her fotografert i Høyesterett i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en tidligere versjon av artikkelen sto det at Skoghøy er den eneste som har vært dommer i Høyesterett to ganger. Det stemmer ikke, og er korrigert.

Før Rett24 i begynnelsen av desember publiserte et intervju med Jens E. Skoghøy, der han anklaget sin kone for å ha forgiftet ham, var høyesterettsdommeren trolig et ukjent navn for folk flest.

Dette på tross av at han regnes for å være en av Norges mektigste personer.

Siden da har detaljer fra hans ekteskapskonflikt, private SMSer og en avsluttet varslingssak blitt førstesidestoff i avisa.

I jussmiljøet er Skoghøy derimot først og fremst kjent som dommeren i Høyesterett med lengst ansiennitet.

67-åringen har hatt denne jobben to ganger.

I denne perioden har han ikke gått stille i gangene, noe som har gitt ham kallenavnet «den dissenterende dommer». Å ta dissens innebærer å være uenig med flertallet.

Sentral i journalist-sak

I en rekke av sine dissenser har Skoghøy til slutt endt opp med å få rett, etter at saken har blitt behandlet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.