Dette er Høyre og Frp's mål for betent skattereform

Står fortsatt på arbeidende kapital, men er villige til å gjøre kompromisser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ifølge løpet vi har foreslått vil vi på dagens møte diskuteres de overordnede målene for reformen og hovedgrepene knyttet til selskapsskatt og personskatt. Det er også de største og viktigste enkeltelementene i reformen, sier saksordfører Siri A. Meling (H) til Dagbladet.

Finanskomiteen på Stortinget møtes i dag klokka 11.30, for å fortsette arbeidet med skattereform. Til tross for mye støy i kjølvannet av at Høyre og Frp la fram sin skisse til løsning på arbeidende kapital og formuesskatt, har de to regjeringspartiene fortsatt mål om et bredt forlik.

- Jeg opplever at det er bred enighet om at det er utfordringer knyttet til dagens modell for formuesskatt, og et ønske om å finne gode løsninger på disse. Derfor er det helt naturlig at vi diskuterer videre hvordan det kan gripes an, sier Meling.

Dette er målene På møtet i dag skal partiene altså legge fram sine overordnede mål, og Høyre og Frp kommer til å presentere følgende felles mål:

• En reform for å stimulere til arbeid, aktivitet og omstilling som bidrar til vekst og sparing - Reformen må smøre omstillingen ved at det lønner seg mer å jobbe, og oppmuntre til sparing som skaper økt økonomisk aktivitet og gir oss flere bein å stå på, utdyper Meling. • Likebehandling, brede skattegrunnlag og lave satser - Det bør tilstrebes mindre favorisering av enkelte investeringsformer, samtidig som vi beholder et bredt skattegrunnlag for å unngå for mange tilpasninger, sier Meling. • Positive dynamiske virkninger og sikre finansiering av fellesgoder - Kaken må bakes større, for å sikre statens inntekter, forklarer Meling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer