- Dette er hyggelige menn, som for eksempel spanderer drinker, og forventer å få noe igjen

Voldtektsforsker om festvoldtektsgjengangere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos har registrert 653 anmeldte festvoldtekter de siste tre årene. 40 prosent av alle politimelde voldtekter er utført på fest, og 12 prosent av dem som er anmeldt for festvoldtekter er også anmeldt for andre voldtekter, melder NRK.

Seniorforsker Jim Aage Nøttestad ved St. Olavs hospital i Trondheim tror mer enn 12 prosent av dem som voldtar på fest har gjort det før.

- Det vi vet om menn som voldtar venner eller kjenninger, er at det er menn som har startet sitt seksualliv tidligere enn andre. De har større seksuell erfaring. Dette er menn som er hyggelige, som for eksempel spanderer drinker, kjører jenter til og fra, og forventer å få noe igjen, sier han.

Lena Reif, som leder seksjonen for seksuallovbrudd i Kripos, sier at de som er registrert flere ganger har alt fra 20 saker til to.

Voldtektsgruppa til Kripos er et overordnet ekspertorgan for alle politidistriktene i landet. Gruppa registrerer alle voldtekter som blir anmeldt til politiet. Dermed ser de at noen er gjengangere.

- Vi vet at mørketallene er store, og en liten del av voldtektene som faktisk skjer blir anmeldt til politiet. Om vi får en ny melding, kan vi få viktig informasjon som samlet kan gi høy oppklaringsprosent, sier Reif.

(NTB)