Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er ikke åpnings-seremonien til OL

Det er bare slik Nord-Korea feirer 65 år med kommunisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Både Nord-Koreas diktator Kim Jong-il og sønnen Kim Jong-un gjorde en sjelden offentlig opptreden under en gigantisk militærparade i hovedstaden Pyongyang søndag.

Omkring 20.000 mannlige og kvinnelige soldater gikk i hanemarsj foran TV-kameraene i sentrum av Pyongyang, i takt med korpsmusikk som gjallet i gatene. Også stridsvogner og andre store militærkjøretøy ble vist fram under prosesjonen.

Diktatoren og hans sønn overvar paraden sammen med flere av landets militære ledere, og TV-bilder viser tusenvis av soldater som applauderer når Kim viser seg.

Offisielt er paraden et ledd i feiringen av det nordkoreanske kommunistpartiets 65-årsdag og notabiliteter fra rundt om i verden, blant annet Kina, Russland, Nepal, Polen, Østerrike og Mongolia deltok på arrangementet ifølge CNN.

Det er etter alt å dømme Kim Jong-un som kommer til å overta makten i landet etter sin far, og kommentatorer tror hovedformålet med paraden er å presentere den framtidige lederen for offentligheten.

Militærparaden er den største i Nord-Korea på flere år.
NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!