- Dette er ikke en arena hvor han kan få en talerstol for sine gjerninger

Derfor ble Anders Behring Breivik avbrutt av dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Anders Behring Breivik ble i dag avbrutt av tingrettsdommer Torkjell Nesheim flere ganger under dagens fengslingsmøte.

Etter at han leste opp kjennelsen, ble dommerne spurt hvorfor han valgte å avbryte terroristen.

- Jeg ville ha fram det som gjaldt for dette rettsmøtet. Dette var ingen hovedforhandling der han skulle snakke om det han hadde på hjertet. Retten skulle vurdere om han fortsatt skulle sitte varetektsfengslet og hvilke restriksjoner han skulle sitte på. Dette er ikke en arena hvor han kan få en talerstol for sine gjerninger, svarte Nesheim.

Breivik ble i dag ilagt 12 nye uker i fengsel - hvorav åtte av dem er med brev- og besøkskontroll, og fire av ukene er med medieforbud.

Ville tale i fem minutter Underveis i fengslingsmøtet sa Breivik til retten:

- Jeg forstår det slik at de fornærmede er til stede.

- Kan jeg få tale til dem i fem minutter?, spurte Breivik.

- Nei, det får du ikke lov til, svarte dommeren.

Behring Breivik skal ha reagert med skuffelse på dommerens avgjørelse.
Han ble også avbrutt da han presenterte seg som justituarius i Knights Templar, som han kaller organisasjonen han hevder han har stiftet. Da han prøvde å legge ut om hvorfor han mente han var i en krig, stoppet dommer Nesheim han.
Ville forklare seg - Han ønsket å forklare hvorfor han mente det var nødvendig, sier Vibeke Hein Bæra, en av Breiviks fire forsvarere til Dagbladet.

- Det var vel forventet at han skulle bli avbrutt. Det som er viktig er at han blir sikret god taletid når vi kommer til hovedforhandlingen, sier forsvarer Bæra.

- Han forstår at samfunnet har et veldig behov for å vite hvorfor og det har han lyst til å forklare, sier Bæra.
Politiet er fornøyd med at dommer Torkjel Nesheim avbrøt Breivik.

- Det var på sin plass, han brøt helt korrekt inn. Siktede snakket om ting som ikke handlet om det som skulle behandles i fengslingsmøtet i dag, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.