- Dette er ikke en rikmannsklubb

Men er du medlem i World Economic Forum, er det et bevis for at du er stor og kul.

- ET FORUM FOR ALT JEG SYNES ER INTERESSANT: Tidligere utenriksminister fra Arbeiderpartiet, Espen Barth Eide har ny jobb som direktør for World Economic Forum, der næringslivsledere og politikere i år diskuterer sosial ulikhet. Foto: Lise Åserud/ Scanpix.
- ET FORUM FOR ALT JEG SYNES ER INTERESSANT: Tidligere utenriksminister fra Arbeiderpartiet, Espen Barth Eide har ny jobb som direktør for World Economic Forum, der næringslivsledere og politikere i år diskuterer sosial ulikhet. Foto: Lise Åserud/ Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): - Det står oppført 250 møter i denne boka, men det er over 400 andre møter som ikke står der, sier Espen Barth Eide og peker på det offisielle programmet for World Economic Forum 2014. 

Det er dette som gjør forumet så attraktivt. Mektige aktører, lukkede møter - på et vakkert, avsidesliggende sted. Møtet finner sted i den sveitsiske fjellbyen Davos hver vinter, og samler næringslivsledere, politiske ledere, organisasjonsledere, akademikere og kongelige for å snakke om de store tingene i verden. Torsdag kommer kronprinsparet, statsministeren og tre ministre. Kremen av næringslivsledere er her. For å komme inn, må du enten representere et av verdens tusen største selskaper eller være industripartner. Disse sponser konferansen. Hvor mye de betaler i inngangspenger, kan ikke Eide si.

- Ikke en rikmannsklubb Han mener det er en myte at forumet er en rikmannsklubb.

- Jeg mener det er et foreldet og feilaktig inntrykk. Her er det folk med faktisk innflytelse. De er jo ikke fattige, men de er ikke her fordi de er rike. Fra å være opprinnelig et forum for næringslivsledere, har vi i år ny rekord i antall statsoverhoder og regjeringssjefer, ledere for organisasjoner, FN-ledere, fagforeningsledere og ledere for trossamfunn, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer