Dette er ikke en strandet isbjørn

Men en bleket ku.

VAKTE OPPSIKT: Denne døde kua ble tatt for å være isbjørn. Foto: swns.com
VAKTE OPPSIKT: Denne døde kua ble tatt for å være isbjørn. Foto: swns.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Engelske ITV serverte en feit «avsløring» i morgennyhetene i dag. Nyhetsoppleser Naomi Lloyd kunne nemlig fortelle at en isbjørn var skylt opp på land i Bude på sørvest-kysten av England.

- En turgåer i Cornwall fanget noe ekstraordinært på film. En isbjørn er skylt opp på ei strand nær Bude. Isbjørnen kommer fra polarsirkelen og etterforskere er på vei for å finne ut hvordan den kunne ha havnet så langt sør, kunne nyhetsoppleser Naomi Lloyd fortelle, ifølge swns.com.

Men dessverre for Lloyd og ITV var ikke historien så god som man først skulle tro. Det var nemlig aldri snakk om en isbjørn. Etter at lokale krefter sjekket ut det spektakulære funnet, viste det seg at det kun var snakk om en helt vanlig ku. Riktignok bleket av saltvann.

- Det er litt flaut. Da vi skjønte at det var ei ku, trakk vi saken med en gang, sier en talsmann for ITV.

En talsmann for en lokal dykkerorganisasjon forteller at «isbjørnen» skapte stor interesse i den lille bygda.

- Størrelsen, fargen og posisjonen på stranda, gjorde at det så ut som en isbjørn. Vi fikk mange telefoner fra turgåere i området. Men da vi sjekket saken nærmere viste det seg altså å være ei ku. Tidevannet er veldig sterkt her, så det hender døde dyr blir skylt opp på stranda her.