- Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste

Arfan Bhatti krever at norske soldater trekkes ut: «Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra talerstolen demonstrantene hadde satt opp foran Stortinget, krevde tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti at Norge umiddelbart må komme med et vedtak om å trekke norske soldater ut av Afghanistan.

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut, sa Arfan Bhatti.

- Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste.

Norges deltakelse i krig Bhatti refererte til Norges deltakelse i krigene i Irak og Afghanistan. I tillegg nevte han flere norske selskaper som han mener har bidratt til krigføringen og Guantanamo-fangeleiren. Han viste også til Norges deltakelse i bombetokter i Libya.

- Hva er galt med at vi joiner mujahedin og fører krig mot okkupantene? Hva er galt med det? spurte Bhatti under sin appell.

Mujahedin er et begrep som ofte brukes om bevegelser som deltar i væpnet kamp i islams navn.

Lignende ordlyd som i 2010 Også under en tidligere demonstrasjon i Oslo som ble knyttet til samme miljø, er det blitt kontroverser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer