- Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste

Arfan Bhatti krever at norske soldater trekkes ut: «Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra talerstolen demonstrantene hadde satt opp foran Stortinget, krevde tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti at Norge umiddelbart må komme med et vedtak om å trekke norske soldater ut av Afghanistan.

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut, sa Arfan Bhatti.

- Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste.

Norges deltakelse i krig Bhatti refererte til Norges deltakelse i krigene i Irak og Afghanistan. I tillegg nevte han flere norske selskaper som han mener har bidratt til krigføringen og Guantanamo-fangeleiren. Han viste også til Norges deltakelse i bombetokter i Libya.

- Hva er galt med at vi joiner mujahedin og fører krig mot okkupantene? Hva er galt med det? spurte Bhatti under sin appell.

Mujahedin er et begrep som ofte brukes om bevegelser som deltar i væpnet kamp i islams navn.

Lignende ordlyd som i 2010 Også under en tidligere demonstrasjon i Oslo som ble knyttet til samme miljø, er det blitt kontroverser.

I 2010 framsatte Mohyeldeen Mohammad følgende utsagn under demonstrasjonen mot publisering av karikaturtegninger av profeten Muhammed:

- Når skal norske myndigheter forstå dette her. Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje får vi en 11. september eller 7. juli på norsk jord. Det er ikke en trussel, men en advarsel, sa Mohammad da han holdt sin appell til de ca 3000 demonstrantene som hadde møtt fram.

Mini-demonstrasjon Politiet hadde høy beredskap foran dagens demonstrasjon på Eidsvolls plass.

Arrangøren hadde skissert 500-700 deltagere,  men det var bare rundt 35 personer som møtte opp og deltok i bønn, Allah-er-stor-rop,  og appellene foran Stortinget.

I forkant hadde politiet fått opplysninger om at det kunne danne seg en aggressiv motdemonstrasjon, men bare fredelige klynger oslobeboere, hvorav en rekke muslimer, markerte avstand fra budskapet ved å snu ryggen til islamistene.

Var i terror-rettssak Forrige gang Bhatti markerte seg i offentligheten var 18. november i fjor. Da dukket han plutselig opp på tilhørerbenken i Oslo tinghus under rettssaken mot Mikael Davud og to andre terrorsiktede menn som skal ha planlagt angrep på Jyllandsposten.

KONTROVERSIELL: Demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Muslimer utenfor stortinget. Arfan Bhatti holdt appell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KONTROVERSIELL: Demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Muslimer utenfor stortinget. Arfan Bhatti holdt appell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Min klient var der av ren juridisk interesse. Mennene i denne saken er tiltalt for samme forbrytelse som Bhatti ble frifunnet for, og han ville se om PST hadde funnet opp kruttet siden sist, sa advokat John Christian Elden til Dagbladet den gagn.

Bhatti ble bortvist av politiet da aktor oppdaget hvem som var ankommet rettssalen.

På vei ut skjelte han ut en TV 2-fotograf og kom med truende kommentarer som medførte at han ble ilagt besøksforbud knytte til TV 2s lokaler.

Også i dag opptrådte Bhatti aggresivt overfor pressen, og dyttet blant annet til kameraet til en fotograf fra VG foran Stortinget.