- Dette er ikke greit!

Ambulansearbeidernes bønn: Ailin Waage forteller at folk har blitt mer freidige på skadesteder, og nærmest presser seg fram for å ta bilder.

FRUSTRERT: Ambulansearbeider Ailin Waage forteller at privatpersoner som tar bilder på ulykkessteder skaper frustrasjon. Foto: Privat
FRUSTRERT: Ambulansearbeider Ailin Waage forteller at privatpersoner som tar bilder på ulykkessteder skaper frustrasjon. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Har du tenkt på at personen vi arbeider med, som ligger blottet på bakken, kjemper for livet sitt? Har du reflektert over hvor utfordrende det er for oss som ambulansepersonell å gjøre jobben vår med nysgjerrige tilskuere som filmer og/eller tar bilder»?

Slik starter et innlegg som ble publisert i Ambulanseforum tidligere denne uka. Ambulansearbeider Ailin Waage, en av dem som skrev innlegget, forteller at ambulansepersonell stadig opplever at nysgjerrige personer fotograferer og filmer mens de behandler pasienter.

Dette kan være svært frustrerende, mener Waage og trekker fram et eksempel: Forrige fredag ble en mann i 70-åra funnet bevisstløs i havet på Senja. To dager seinere døde han av skadene.

- Da vi var i gang med livreddende førstehjelp, opplevde vi at folk dro fram mobiltelefonene for å ta bilder. Med slike ulykker så skjer dette nesten hver gang, forteller Waage til Dagbladet.

Politiet reagerer

For noen uker siden reagerte Sørvest politidistrikt på det samme.

I et innlegg på Facebook opplyste de at de hadde rykket ut for å hjelpe en kvinne med brukket ankel. Kvinnen lå på bakken og skrek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer