- Dette er ikke korrupsjon

Carl I. Hagen får støtte av egne partikolleger. - Vi har jobbet for momsfritak for Se og Hør i alle år, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Inge Lønning (H) og Olav Gunnar Ballo (SV) reagerer sterkt på at Carl I. Hagen

mottok 100 000 kroner av Se og Hør samtidig som FrP kjempet for bladets ønske om momsfritak.

I dagens VG går politikere i presidentskapet mot Hagens honorar, og Ballo kaller det «så nær korrupsjon som det går an å komme».

Men Hagens egne partikolleger fnyser av påstandene.

- Dette er langt unna korrupsjon. Fremskrittspartiet har prinsipielt vært for likebehandling av trykte medier i alle år, sier formann i Frp, Siv Jensen, til Dagbladet.no.

- Ikke samarbeid

Jensen mener det må være opp til hver enkelt politiker å bestemme om de ønsker å motta honorarer for å stille opp i reportasjer.

- Nå må Lønning begynne å bruke tiden sin på noe mer konstruktivt enn å kritisere FrP. Vi har ikke et samarbeidsforhold med Se og Hør, sier hun.

OPP TIL HAGEN: Siv Jensen mener det bør være opp til politikerne om de ønsker å ta i mot honorarer for å stille opp i reportasjer. Arkivfoto: Jacques  Hvistendahl
OPP TIL HAGEN: Siv Jensen mener det bør være opp til politikerne om de ønsker å ta i mot honorarer for å stille opp i reportasjer. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet.no om hun selv ville ha stilt opp i Se og Hør mot å motta penger, svarer hun:

- Jeg vil ikke ha media inn i hjemmet mitt.

- Ikke problematisk

Nestleder i finanskomiteen, Ulf Leirstein (FrP) synes koblingen til korrupsjon blir feil.

- Jeg føler ikke at dette er problematisk i det hele tatt. Hvis det hadde vært sånn at Hagen først hadde mottatt penger for så å fronte momsfradraget, så hadde det vært noe annet, sier han.

Det samme sier medlem i finanskomiteen, Christian Tybring-Gjedde (FrP).

- Dette standpunktet har vi hatt de siste 20 årene. Hadde Fremskrittspartiet tatt et nytt standpunkt etter Hagen-reportasjen i Se og Hør, hadde det vært en ny sak.

- Har ikke Carl I. Hagen satt seg opp i en uheldig situasjon ved å motta penger av Se og Hør samtidig som han kjemper dere kamp om momsfritak?

- Jeg ser at mange av våre politiske motstandere kan bruke dette mot han, men det er bare klassisk politisk spill. Hva Hagen gjør på sin fritid skal ikke vi blande oss opp i, sier Tybring-Gjedde.

-IKKE PROBLEMATISK: Christian Tybring-Gjedde (FrP).
<bA>-FEIL KOBLING: Ulf Leirstein (FrP).