- Dette er ikke landet tjent med

GOL (Dagbladet): - Hvis det blir en løsning mellom de fem borgerlige partiene, vil regjeringen vakle videre og Frp bestemme. Det gir en ustabilitet som landet ikke er tjent med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ET FEILGREP: - Det er vanskelig å styre i strid med landets største parti og arbeiderbevegelsen, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland.

Thorbjørn Jagland var langt fra regjeringsbygningen og begivenhetenes sentrum da rivalen Bondevik lokket Høyre og Frp inn i varmen med skattelette.

Ap-lederen tilbrakte størstedelen av dagen i bil - til og fra LO Stats kartellkonferanse på Gol, og måtte få informasjon om situasjonen via radio og mobiltelefon.

- Regjeringen satser åpenbart på å overleve fra dag til dag. Men landet vårt kan ikke leve fra dag til dag i en situasjon med synkende oljepriser og valutakrise. - I en slik situasjon manøvrerer regjeringen fra time til time, fra dag til dag, i strid med seg selv, og med bare 42 representanter bak seg i Stortinget. En regjering som dertil er avhengig av Frp som vi ikke vet hvor vi har fra time til time.

- Ikke skuffet

Ap-lederen sier han verken er skuffet eller overrumplet av situasjonen.

Men sigarføringen var påtakelig lavere i går enn da han åpnet Ap-landsmøtet fredag. Forhandlingene mellom Bondevik og høyrepartiene kan bety at han og Ap er dømt til langvarig opposisjonstilværelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer