- Dette er ikke lenger en asylsak

Faren til de sju jentene løy om sin bakgrunn da han kom til Norge. Det straffes barna for i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til at familien ble sendt ut for halvannet år siden, er av såkalte innvandringsregulerende hensyn: Da faren til de syv søstrene, Mohammed AlZanghari, kom til Norge, løy han om sin nasjonalitet. Han sa han var statsløs palestiner og ikke en palestiner som bor i flyktningleir i Jordan.

- Mor og far ga feil opplysninger, og det er tungtveiende argument som det må reageres på. Spørsmålet er hvordan. Her har fem av barna bodd nær ni år i Norge. Her er det en familie med syv søstre som har en usedvanlig sterk forankring i Norge. Hvis ikke dette samlet sett er tilstrekkelig til å si at statens innvandringsregulerende hensyn må vike, hvor mye skal til da? Lurer Arild Humlen, familiens advokat, og fortsetter:

- Fem av barna har helt klart norsk identitet. Her må retten ha mulighet til å bruke FNs barnekonvesjon, men slik fungerer dessverre ikke Norges rettssystem. Det er helt uforståelig. Dette er ikke lenger en asylsak. Vi må vurdere barnas rettigheter i henhold til barnekonvensjonen. Så får man heller vurdere foreldrene etterpå, sier Humlen.

Han får støtte av Venstre-leder Trine Skei Grande. Venstre og KrF har skrevet en samarbeidserklæring med Høyre og Frp. En av hovedgrunnene til at de ble med, var økt fokus på «barnas beste» i asylsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer