- Dette er ikke min klient

Ber politiet etterforske denne videoen som kan kaste nytt lys over skytingen i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En overvåkningsvideo fra klesbutikken Per's Garage i Sandefjord sentrum, kan kanskje kaste nytt lys over skuddene i Badeparken i Sandefjord fredag for snart en uke siden.

Videoen viser en mann som passerer butikken klokka 10.08 med en liten hund. Sju minutter senere går han forbi butikken igjen i retning parken som ligger rundt 200 meter fra butikken. Denne gangen har han ikke med seg hunden.

Politiet hadde i formiddag enda ikke sikret seg videoen. Nå har advokat Ole Petter Breistøl, som forsvarer mannen (63) som er siktet for skytingen, bedt dem hente den inn.

- Jeg har bedt politiet hente inn videoen fordi de har søkt etter en person som går fra parken med hund og som kommer tilbake uten hund. Her har man en slik observasjon. Min klient har forklart at han gikk sin tur cirka fra 9.15-9.45. Skuddene skal ha falt mellom 10.30-10.40,  så dette er en observasjon som er nærmere i tid enn det min klient har forklart, sier forsvarer Ole Petter Breistøl til Dagbladet.

Ikke klienten Selv om overvåkningsbildene er uskarpe, er han helt sikker på at mannen som er fanget opp av overvåkningskameraet ikke er hans klient, som nekter enhver befatning med saken.

- Hele skikkelsen er forskjellig. Denne mannen går også mye raskere enn min klient, som har et balanseproblem, sier han.

Til Sandefjords Blad, som skrev om saken først, sier han at han ikke vil kritisere politiets etterforskning.

- Jeg mener ikke å kritisere politiets etterforskning så langt. Jeg frykter bare at den bli for ensporet. Når min klient sier at han er uskyldig, og det finnes videoopptak som kan understøtte dette, må saken etterforskes bredt, sier han.

Politiet i Vestfold vil sikre seg videoen i dag.

- Vi undersøker alle mulige spor, herunder alle overvåkningsvideoer. Vi vil sikre en kopi av videoen i dag, hvis det ikke allerede er blitt gjort, sier politiadvokat Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt.

Hvorfor har dere ikke sikret videoen tidligere?

- Det er ikke noe spesielt i det. Vi er kjent med at det er overvåkningsbilder fra denne forretningen og andre forretninger i området, og henter inn disse.

- Etterforsker bredt fortsatt - Er dette et spennende spor?
 
- Det er noe vi kommer til å se nærmere på og som våre teknikerer vil undersøke. Det er flere elementer som peker i retning av at vi har rett gjerningsperson, men vi etterforsker selvfølgelig forstatt bredt det som er å etterforske, sier Selstad Hansen.

Skuddofferet som er minst skadd har fortalt at de først møtte mannen i parken en gang. Han hadde da med seg en mindre gråhvit hund. Mannen slang med leppa og kalte dem søppel, før han gikk fra parken.

Etter mellom 10-30 minutter kom han tilbake og skjøt tre personer.