Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er ikke noe Klomsæt finner seg i

Sigurd Klomsæt er svært overrasket over å miste advokatbevillingen, sier Arvid Sjødin.

SVÆRT OVERRASKET: Advokatene Arvid Sjødin (tv) og Sigurd Klomsæt i Oslo tingrett når Viggo Kristiansen begjærer Baneheia-saken gjenopptatt for fjerde gang. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SVÆRT OVERRASKET: Advokatene Arvid Sjødin (tv) og Sigurd Klomsæt i Oslo tingrett når Viggo Kristiansen begjærer Baneheia-saken gjenopptatt for fjerde gang. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Advokatbevillingsnemda bestemte onsdag ettermiddag å frata den profilerte advoakten Sigurd Klomsæt advokatbevillingen.

I februar i år ble det klart at politiet gransket en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken for lekkasjer av taushetsbelagte straffesaksdokumenter til mediene. Et dokument utlevert 3. februar hadde sporbare tegn, og politiet mener å kunne spore lekkasjer av blant annet bilder til en bestemt bistandsadvokat- nemlig Sigurd Klomsæt.

- Overrasket Selv har Klomsæt nektet hele veien for å ha hentet ut de aktuelle dokumentene.

Kjennelsen kom onsdag ettermiddag. Klomsæts egen advokat, Ariv Sjødin sier til Dagbladet at hans klient er svært overrasket.

-Han er veldig overrasket. De sakkyndig har vært inne og sagt at det er meget liten sannsynlighet at lekasjen kommer fra han, men det har nemda valgt å se bort ifra.

- Dette er ikke noe Klomsæt finner seg i. Saken vil derfor havne i retten, påpeker Sjødin.

Sjødin varsler at han, på vegne av Klomsæt, vil ta ut søksmål mot Advokatbevillingsnemnden for å få vedtaket opphevet slik at Klomsæt skal kunne fortsette som advokat.

Søksmål I tilsynsrådets beslutning kommer det fram at den nye dokumentasjonen Klomsæt har skaffet til veie i saken ikke har noe å si for deres beslutning.

«Styret er av den oppfatning at det er materialet fra den CD som ble utlevert til advokat Klomsæts kontor som har tilflytt media. Dette kunne ikke skje uten advokat Klomsæts medvirkning og han vil uansett være ansvarlig for hva som skjer med den CD han har besørget utlevert til seg».

Tilsynsrådet påpeker også at advokatens handlemåte i denne saken har skadet norske advokaters anseelse.

«De aktuelle saksdokumentene inngår i en av norgeshistoriens mest traumatiske straffesaker. Det har i lengre tid vært spekulert vedrørende kilden til flere lekkasjer som har funnet sted i straffesaken. Han anses nå å ha mistet den tillit som er nødvendig i yrket».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media