- Dette er ikke noe Klomsæt finner seg i

Sigurd Klomsæt er svært overrasket over å miste advokatbevillingen, sier Arvid Sjødin.

SVÆRT OVERRASKET: Advokatene Arvid Sjødin (tv) og Sigurd Klomsæt i Oslo tingrett når Viggo Kristiansen begjærer Baneheia-saken gjenopptatt for fjerde gang. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SVÆRT OVERRASKET: Advokatene Arvid Sjødin (tv) og Sigurd Klomsæt i Oslo tingrett når Viggo Kristiansen begjærer Baneheia-saken gjenopptatt for fjerde gang. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Advokatbevillingsnemda bestemte onsdag ettermiddag å frata den profilerte advoakten Sigurd Klomsæt advokatbevillingen.

I februar i år ble det klart at politiet gransket en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken for lekkasjer av taushetsbelagte straffesaksdokumenter til mediene. Et dokument utlevert 3. februar hadde sporbare tegn, og politiet mener å kunne spore lekkasjer av blant annet bilder til en bestemt bistandsadvokat- nemlig Sigurd Klomsæt.

- Overrasket Selv har Klomsæt nektet hele veien for å ha hentet ut de aktuelle dokumentene.

Kjennelsen kom onsdag ettermiddag. Klomsæts egen advokat, Ariv Sjødin sier til Dagbladet at hans klient er svært overrasket.

-Han er veldig overrasket. De sakkyndig har vært inne og sagt at det er meget liten sannsynlighet at lekasjen kommer fra han, men det har nemda valgt å se bort ifra.

- Dette er ikke noe Klomsæt finner seg i. Saken vil derfor havne i retten, påpeker Sjødin.

Sjødin varsler at han, på vegne av Klomsæt, vil ta ut søksmål mot Advokatbevillingsnemnden for å få vedtaket opphevet slik at Klomsæt skal kunne fortsette som advokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer