Ikke nådig:  Fremskrittspartiets leder Siv Jensen liker ikke at Norge har hatt dialog med Hamas. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
Ikke nådig: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen liker ikke at Norge har hatt dialog med Hamas. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADETVis mer

- Dette er ikke Norge verdig

Siv Jensen krass om at Støre-kontakt med Hamas-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avsløringene om at utenriksminister Jonas Gahr Støre har hatt telefonsamtaler med Hamas øverste leder, Khaled Meshaal, har skapt sterke reaksjoner. Fremskrittspartiets leder Siv Jensen uttaler ovenfor Dagbladet at dette er alvorlig og at det endrer hele bildet.

- Dette vil si at vi er det eneste vestlige landet som har kontakt med Hamas. Det er ikke Norge verdig og jeg får en veldig vond smak i munnen av dette, sier Jensen.

Kortene på bordet Norge arbeidet aktivt våren 2007 for å få etablert en samlingsregjering. Regjeringen har derfor forsøkt å holde kontakt med Hamas på embetsmannsnivå, men har flere ganger blitt utfordret i Stortinget i spørsmålet om hvilken kontakt Norge skal ha med organisasjonen. Jensen mener alle kort må på bordet.

- Han har ikke fortalt sannheten, noe han har hatt mange muligheter til. Man skal snakke sant, hvertfall i Stortinget. Det er også åpenbart at han prøvde å unnlate å fortelle sannheten til TV 2. Jeg vil vite hva slags kontakt de har hatt, hvor hyppig denne har vært, hva som var hensikten og hva som var ønsket å oppnå. Vi skal ikke føre dialog med terrorister, sier Jensen.

Et blindspor Hamas regnes for å være en terrororganisasjon av USA og EU. Hamas har brukt stygge virkemidler, med blant annet kvinner og barn som levende skjold. Jensen mener det er et blindspor i forhold til utviklingen i Midtøsten.

- Det er veldig bra at dette har blitt bragt frem. Nå må vi gå det nærmere i sømmene for å se hva som har vært regjeringens motivasjon.  Hamas har høyt og tydelig gitt uttrykk for at de ikke ønsker noen fredsløsning, og de har vanskeliggjort situasjonen for den øvrige palestinske ledelse, sier Jensen til Dagbladet.