SV-exiten:

- Dette er ikke over

Tilbudene ble for få og for magre til at SV kunne gå i regjeringsforhandlinger. Men til skuffede velgere har Audun Lysbakken et klart budskap: Det blir full omkamp om konfliktsakene.

LOVER OMKAMP: Audun Lysbakken lover at det ikke blir stille fra SV på Stortinget. Nå vil han ha omkamp om sakene de ikke kom langt nok på under regjeringssonderingene. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LOVER OMKAMP: Audun Lysbakken lover at det ikke blir stille fra SV på Stortinget. Nå vil han ha omkamp om sakene de ikke kom langt nok på under regjeringssonderingene. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Selvfølgelig er jeg skuffa, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.

Det er dagen derpå for SV. Dagen etter at de gikk ut av sonderingene med Ap og Sp og de to sistnevnte fortsetter veien mot en regjeringsplattform alene.

Dagbladet møter partileder Audun Lysbakken på sin vante plass på kontoret på Stortinget. Her skal han bli på ubestemt tid.

Skuffede velgere

Lysbakken er ikke i tvil om at det nå finnes mange skuffede rødgrønne velgere rundt om i landet. For som han påpeker: «Jeg er jo en av de selv».

Men til alle skuffede velgere, har han en klar melding: Dette er ikke over.

- Det er ingen tvil om at jeg og utrolig mange velgere i de rødgrønne partiene ønsket å se en rødgrønn flertallsregjering. Men mitt budskap til alle de, er at dette er ikke over. Vi har fortsatt mulighet til å skape et rødgrønt samfunnsprosjekt de neste fire åra, selv om vi ikke fikk til et rødgrønt regjeringsprosjekt.

Nøkkelen til det, understreker Lysbakken, ligger i at regjeringen nå ikke kjører slalåm i Stortinget.

- Det innebærer at de faktisk forholder seg til det mandatet jeg mener det er veldig tydelig at velgerne har gitt: En klar bestilling om en tydelig kursendring og et rødgrønt samarbeid. Det kan vi faktisk få til, selv om det blir på en annen måte. Det er det vi har tenkt å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer