- Dette er ikke sant

NEW YORK (Dagbladet): - Dette er ikke sant, sa president Bill Clinton i går da han ble spurt om han hadde hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Påstandene i dag er at du oppfordret en 24-årig kvinne til å lyve under ed i en skriftlig erklæring om at hun har hatt et kjærlighetsforhold til deg. Hr. president, er dette sant? spurte TV-reporteren Jim Lehrer president Bill Clinton i et intervju i går.

- Dette er ikke sant. Dette er ikke sant. Jeg har ikke bedt noen om å fortelle noe annet enn sannheten. Det er ikke noe uanstendig forhold, og jeg har til hensikt å samarbeide fullt ut i spesialetterforsker Starrs granskning. Men dette er ikke sant, svarte president Clinton.

- Definer hva du mener med «uanstendig forhold».

- Jeg tror du vet hva det betyr. Det betyr at det ikke er noe seksuelt forhold, ikke er noe uanstendig seksuelt forhold, eller noen annen form for uanstendig forhold.

- Du hadde ikke et seksuelt forhold til denne unge kvinnen?

- Nei, det foreligger ikke noe seksuelt forhold. Det er korrekt. Vi gjør vårt beste for å samarbeide her, men foreløpig er det ikke mye vi vet. Det er alt jeg kan si nå.
- Bare så det ikke foreligger den minste tvil om dette: Du hadde altså ingen samtaler med denne unge kvinnen, Monica Lewinsky om hennes prov, eller mulige prov...

- Jeg har ikke oppfordret noen til å si noe som ikke er sant. Det er det jeg sier til deg.
- Påstandene er også at du ba din venn Vernon Jordan om å gjøre dette.

- Det medfører absolutt ikke riktighet. Jeg kan kategorisk si at jeg gjorde ikke det. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Alt jeg vet er det jeg har lest om denne saken, men jeg kommer til å samarbeide. De påstandene jeg har lest er ikke sanne, sa president Clinton.