Brexit-avstemning:

- Dette er ikke slutten, men begynnelsen på problemene

Noe annet enn nederlag i dag er nærmest utenkelig for britenes statsminister Theresa May. Det store spørsmålet er hvor stort det blir.

BREXIT: Theresa May møtte pressen etter en omvisning på Portmeirion Group. Her forsvarte statsministeren Brexit-avtalen. Samtidig sa hun at dersom ikke avtalen blir stemt fram i morgen, risikerer Storbritannia å forbli EU-medlem i en god stund framover. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To år etter at det britiske parlamentet, Underhuset, ga statsminister Theresa May klarsignal til å trekke Storbritannia ut av EU, skal parlamentarikerne stemme over skilsmisseavtalen med EU.

Det er den eneste avtalen Storbritannia vil komme til å få med EU, mener May. Den er ikke god nok, mener flertallet av de folkevalgte.

Derfor er ikke spørsmålet hvorvidt Mays skilsmisseavtale vil bli nedstemt, men snarere hvor stort nederlaget blir, mener Storbritannia-ekspert og førstelektor ved Universitetet i Agder, Jan Erik Mustad.

- Dette er ikke slutten, men begynnelsen på problemene, sier han til Dagbladet.

- Nå begynner kaoset

For i britisk presse tas det nærmest for gitt at May vil tape. Hun trenger et reint flertall i Underhuset, men selv mange av sine egne - parlamentarikere fra De konservative - har hun mistet på veien mot en britisk EU-exit.

En rekke ministere har de siste to åra gått av, og før avtalen egentlig skulle stemmes over i desember, gikk det inflasjon i avgangene.

Avstemningen ble utsatt til i dag, fordi May innså at hun ikke hadde nok støtte. Men støtten er ikke noe større i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer