IKKE UVANLIG: Forfatter, kriminolog og politimann Leif GW Persson er ikke overrasket over at den ene mistenkte i Holger Algdal-saken er i slekt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE UVANLIG: Forfatter, kriminolog og politimann Leif GW Persson er ikke overrasket over at den ene mistenkte i Holger Algdal-saken er i slekt. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Dette er ikke uvanlig

Familiemedlem mistenkt for parteringsdrapet på Holger Algdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges ble to menn som lenge har vært etterlyst av svensk politi pågrepet mistenkt for drapet på 64 år gamle Holger Algdal. Mannen som ble funnet partert og funnet på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad 7. september i fjor.

Expressen skrev tidligere i dag at de to mistenkte er menn, og at den ene er i nær slekt med drapsofferet. Det overrasker ikke politiprofessor og suksessforfatter Leif GW Persson.

- Det er ikke uvanlig at det kan ha noen relasjon til han, sier han til Expressen i kveld.

Ifølge aktor Viktoria Karlsson ved Riksadvokaten i Uddevalla er de to personene arrestert på bakgrunn av undersøkelser og funn politiet har gjort.  

- Det er blitt gjort tekniske undersøkelser som har ført til at disse to personene er interessante for vår etterforskning, sier Karlsson til den svenske avisa Expressen.

Det er heller ikke kjent hvor de to mennene ble pågrepet eller om de ble pågrepet på sammen.

FUNNET PARTERT: Liket til Holger Algdal (64) ble funnet partert på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad 7. september i fjor. I dag ble to mistenkte pågrepet i saken. Foto: Privat/Anita Arntzen/Dagbladet
FUNNET PARTERT: Liket til Holger Algdal (64) ble funnet partert på 14 meters dyp ved Saltö utenfor Strømstad 7. september i fjor. I dag ble to mistenkte pågrepet i saken. Foto: Privat/Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvor de siktede ble arrestert fordi deres identitet er fortsatt konfidensiell, sier Karlsson.

Erkjenner ikke straffskyld Advokat Bjørn Hurtig representerer den ene mistenkte, og var i går i kontakt med sin klient over telefon. Ifølge Hurtig erkjenner ikke hans klient straffskyld.

- Min klient benekter lovbruddet og stiller seg uforstående til dette, sier Hurtig.

Lennart Borgland representerer den andre mistenkte, men valgte å ikke uttale seg til media i går.

Til Expressen sier GW Persson at det er vanlig at flere personer er innblandet i parteringsdrap.

- Det pleier å være flere enn én. Det finnes to type saker der offeret blir partert. I det ene tilfellet er det gjerne en mann som har drept kona og ønsker å forsinke oppdagelsen. Det andre tilfellet er kriminelle som dreper hverandre. Da pleier de ofte å være flere sammen. Med tanke på Algdals bakgrunn så tenkte jeg at det kunne være noe sånt, sier han.

Avhør vil skje denne uka Denne uka vil det bli gjort avhør av de to mistenkte. Hva som skjer videre vil avhenge av som kommer fram der.

- Vi kan ikke si noe mer om dette i dag, sier pressetalsmann i Västra Götaland politidistrikt, Björ Blixter til Expressen.

Holger Algdal ble løslatt fra fengsel i mars i fjor etter å ha sonet dommen for å ha skutt sin kone på en parkeringsplass i Göteborg i 2006. Tre måneder senere ble han meldt savnet.

- Den perfekte forbrytelse I september uttalte politiets pressetalsmann Björ Blixter til Expressen at dette var det perfekte mord. 

- En oppdelt kropp, pakket ned og senket i vannet, for å aldri bli funnet - det er den perfekte forbrytelse, sa han.

Politiets etterforskningsleder Thor Haraldsson var også klar på at liket ikke var ment å oppdages.

- Dette liket var pakket på en måte så det ikke ville flyte opp igjen, sa Haraldsson til Dagbladet.