- Dette er ikke vanlig fyrverkeri

Naboene frykter mer dynamitt-lek i natt. 40-50 vindusruter knust i smellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Flekkefjord tok nyttårsaften en uventet vending da noen bestemte seg for å overraske et nabolag med kraftig eksplosjoner, i natt. 

Eksplosjonen sprengte en mur, og det kraftige lufttrykket knuste over 40 vindusruter på Trellebakken skole.

- Jeg bor 200 meter unna og der ristet bakken, mens smellet rallet over hustakene, sier nabo og sørlending Roy Løseth, som gikk nærmere for å se på skadene.

Politiet mener at det er brukt dynamitt og kriminalteknikere er på vei for å gjøre undersøkelser av åstedet.

(Du kan tipse Dagbladet.no. Send SMS/MMS til 2400, e-post til 2400@dagbladet.no eller ring 2400 00 00.)

- Soppsky av røyk

Politiet fikk melding om eksplosjonen 00:21. De tre bygningene som utgjør skolen har også fått andre skader, ifølge fvn.no.

- Mange naboer gikk ut for å se på. Over skolen kom det en soppsky av røyk fra eksplosjonen og folk evakuerte flere hus, sier Løseth til Dagbladet.no.

NYTTÅR MED ETTERSMAK: Naboene ved Trellebakken skole i Flekkefjord fikk en lite trivelig start på 2008. Slik så skolen ut etter eksplosjonen. En stor stein er sprengt ut fra muren der det trolig har blitt festet dynamitt. MMS-foto: Roy Løseth
NYTTÅR MED ETTERSMAK: Naboene ved Trellebakken skole i Flekkefjord fikk en lite trivelig start på 2008. Slik så skolen ut etter eksplosjonen. En stor stein er sprengt ut fra muren der det trolig har blitt festet dynamitt. MMS-foto: Roy Løseth Vis mer

Politet rykket ut til åstedet, og etter en undersøkelse mener de det er snakk om mer enn uansvarlig oppskyting av fyrverkeri.

- Frykter flere eksplosjoner

- Med et så kraftig smell kan det ikke være snakk om vanlig fyrverkeri. Det kan virke som om de har brukt sprengstoff. Vi vil se nærmere på dette så fort vi får tid sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no

Ingen kom til skade i eksplosjonen, men naboene i området lurer på om det kan komme flere overraskelser i løpet av natta.

- Kan de gjøre det en gang, så kan det komme flere eksplosjoner, sier Løseth, som dog ikke avbryter nyttårsfeiringen.

- Dette er ikke vanlig fyrverkeri