RUSSISKE?: Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov har postet dette bildet på facebook som «bevis» på at russiske våpen brukes til å skyte ned ukrainske helikoptre. Foto: Facebook
RUSSISKE?: Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov har postet dette bildet på facebook som «bevis» på at russiske våpen brukes til å skyte ned ukrainske helikoptre. Foto: FacebookVis mer

- Dette er ikke våre våpen. De er hentet fra Russland

Ukrainas innenriksminister beskylder Putin etter nedskutt helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innenriksminister Arsen Avakov i Ukraina beskylder Vladimir Putin og russiske myndigheter for å stå bak de siste dagers harde kamper ved flyplassen i Donetsk og nedskytingen av et ukrainsk helikopter i dag, der 14 soldater inkludert en general skal ha blitt drept, melder Reuters.

- Dette er ikke våre våpen. De er hentet fra Russland. Serienumrene, produksjonsårene, modellspesifikasjonene ... jeg publiserer dette fotografiet som et bevis på Putin-regimets aggresjon, skriver Avakov på sin facebookside.

Våpnene på bildet skal være etterlatt av prorussiske opprørere da de ble tvunget til å oppgi flyplassen under harde kamper denne uka, der ukrainske forsvarsstyrker gjennomførte luftangrep og satte inn fallskjermstyrker for å gjenerobre flyplassen.
 
- Russiske missiler Helikopteret som ble skutt ned i dag, skal ha vært lastet med forsyninger. Ifølge avtroppende president i Ukraina, Oleksander Turtjunov, ble det truffet av anti-luftskyts fra Slavjansk, en av byene som er under prorussisk kontroll.

- Jeg har akkurat fått melding om at terroristene har brukt russiske anti-luftmissiler for å skyte ned vårt helikopter nær Slavjansk. Det fraktet soldater for å avløse våre styrker i området, skal han ha sagt til parlamentet.

Russiske krigere Samtidig innrømmer en av opprørslederne i Donetsk at noen av opprørskrigerne som har blitt drept i trefningene de siste dagene er frivillige fra Russland, og at levningene nå sendes tilbake over grensen for å bli gravlagt der.

Dette skal være russiske frivillige som ble drept i kampen om flyplassen.

- De som er frivillige fra Russland vil bli fraktet til Russland i dag, sier opprørslederen Denis Pushilin til Reuters.

Den ukrainske storoffensiven som ble iverksatt etter presidentvalget forrige uke har gitt de største tapene siden konflikten startet. Over 50 prorussiske opprørere skal være drept så langt denne uka, mens de 14 ukrainske soldatene drept i dag, er det største enkelttapet påført ukrainske styrker så langt.

- Full styrke Russiske myndigheter avviser kategorisk beskyldningene fra Kiev, men påstår samtidig at de ikke har muligheten til å stanse strømmen av frivillige som krysser grensa inn til Ukraina for å bistå opprørerne. Herunder også lastebiler med våpen og ammunisjon.

Ukrainas forsvarsminister Mikhailo Koval fastholder at operasjonen fortsetter med full styrke.

- Vi har satt alle våre styrker og alt vårt utstyr inn i antiterroroperasjonen. Vi dekker nå hele grensa, sier han.

SKUTT NED: 14 soldater inkludert en general skal ifølge ukrainske myndigheter være drept da prorussiske separatister skjøt ned et helikopter nær Slavjansk i dag. Bildet skal vise røyken som stiger opp fra vraket etter nedskytingen. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix
SKUTT NED: 14 soldater inkludert en general skal ifølge ukrainske myndigheter være drept da prorussiske separatister skjøt ned et helikopter nær Slavjansk i dag. Bildet skal vise røyken som stiger opp fra vraket etter nedskytingen. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix Vis mer