- Dette er ingen russeknute

Russens hovedstyre kjenner ikke til at russ står bak sinna-tagging i Frognerparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere spekulerte i om russ sto bak da Sinnataggen ble dynket i rød oljemaling natt til i dag. Russens hovedstyre har ikke hørt noe om at det skal være tilfelle.

- Jeg leste artikkelen om dette i morges og ble overrasket selv. Rødt er jo ofte forbundet med russ, men vi har ingen indikasjon på at noen russ har vært der, sier PR-ansvarlig Lars Wien Tynes i Russens hovedstyre til Dagbladet.

- Dette skjedde i natt, og med treff på Tryvann på toppen av Holmenkollen var det jo langt å reise for de fleste russene. Dette er hærverk som hvem som helst kan ha gjort, og det er helt åpent for min del, sier Wien Tynes.

Ingen russeknute Lars Wien Tynes slår fast at det å tagge ned Sinnataggen ikke på noen måte er noe russen blir oppfordret til å gjøre.

- Dette er ingen russeknute, slår han fast, og legger til:

- Det er ingen klare motiv fra russen sin side her.

RUSSEPÅFUNN? Noen har helt et spann med rødmalingen over Sinnataggen i Vigelandsparken. Turistene ble veldig nysgjerrig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
RUSSEPÅFUNN? Noen har helt et spann med rødmalingen over Sinnataggen i Vigelandsparken. Turistene ble veldig nysgjerrig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Området er kameraovervåket, og politiet skal gå igjennom opptakene der gjerningspersonen(e) trolig er fanget opp.

Vaskes i dag Politiet opplyste i formiddag til Dagbladet at statuen ville forbli rød fram til mandag, men det har endret seg.

Nå er ifølge NRK skulpturkonservator Siri Refsum, hos konserveringsavdelingen ved Frognerparken, på plass i parken for å vaske statuen rein.

- Jo fortere vi fjerner malingen, jo lettere er det. Hvis vi hadde ventet helt til mandag ville den satt seg enda bedre fast, sier Refsum.

- BLE OVERRASKET: - Det er ingen klare motiv fra russen sin side her, sier PR-ansvarlig Lars Wien Tynes i Russens hovedstyre. Foto: Russens hovedstyre
- BLE OVERRASKET: - Det er ingen klare motiv fra russen sin side her, sier PR-ansvarlig Lars Wien Tynes i Russens hovedstyre. Foto: Russens hovedstyre Vis mer