Dette er innreisereglene

Fra klokka 15 får man karantenefritak om man har norsk coronapass. Dette er de reglene som gjelder.

PASS: Coronasertifikatet, elller det såkalte coronapasset, har to sider. En Kontrollside (Norge) og en utvidet kontrollside, som er den som skal vises på grensa. Illustrasjon: Helsedirektoratet
PASS: Coronasertifikatet, elller det såkalte coronapasset, har to sider. En Kontrollside (Norge) og en utvidet kontrollside, som er den som skal vises på grensa. Illustrasjon: Helsedirektoratet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 15 endres de norske innreisereglene.

- Personer som ved framvisning av et coronasertifikat kan dokumentere at de er fullvaksinerte eller har hatt covid-19 de siste seks måneder, trenger ikke å være i innreisekarantene fra og med fredag 11. juni kl. 15, skriver regjeringen i en pressemelding.

Dersom man har coronapasset trenger man heller ikke å vise attest på negativ test. Det er foreløpig bare det norske sertifikatet som er gyldig på grensene.

- Fullvaksinerte og personer som har vært coronasyke de siste seks måneder trenger heller ikke å framvise en attest som viser negativ coronatest tatt 24 timer før ankomst til Norge, men må testes på grensen, skriver regjeringen.

Kan pålegge test

Hovedregelen er at samtlige som krysser grensa skal testes, men hvis det blir store kapasitetsutfordringer, kan man pålegge folk å teste seg etter at de har krysset grensa.

- Ved kapasitetsutfordringer er det en mulighet for myndighetene på grensen til å bestemme at personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 og kan dokumentere dette, ikke skal ta test på grensen, men får plikt til å ta test senest innen to dager etter ankomst til Norge, skriver regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer