Støre om Siv Jensen i Stortinget:

- Dette er jo bla, bla

Ap-leder Jonas Gahr Støre ble så satt ut av finansminister Siv Jensens (Frp) svar i spørretimen at han kalte henne for statsminister.

«BLAH BLAH«: Det ble høy temperatur på Stortinget onsdag under en debatt mellom Siv Jensen og Jonas Gahr Støre. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er kanskje på kanten i Stortinget, men dette er jo bla-bla, utbrøt Støre i en debatt med Jensen i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Finansministeren hadde flere ganger avvist å svare på detaljerte spørsmål om Finansdepartementets utredning av å bygge et nytt regjeringskvartal uten å føre pengene over det ordinære statsbudsjettet.

Den såkalte «under streken»-metoden som det åpnes for i Granavolden-plattformen har fått hard medfart av økonomer og kommentatorer.

«Karikert debatt»

Finansministeren forsvarte utredningen med nebb og klør.

-Jeg kan forsikre Støre om at vi kommer til å få en debatt basert på fakta når utredningen er ferdig, og ikke en karikert debatt slik Ap nå legger opp til, sa Jensen.

Men hun ville ikke røpe noen detaljer.

- Finansdepartementet har fått oppdraget å utrede dette. Det er vi i gang med. Da er det uklokt av finansministeren å forskuttere hva vi kommer med, sa Jensen.

Forsnakket seg

Støre ga seg ikke.

- Hun må jo forklare hva dette er. Hun er i gang med en utredning hun er ansvarlig for. Hva skal utredes? Kan finansministeren beskrive mandatet? Hva er det hennes folk utreder, og når kommer utredningen til Stortinget? - spurte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer