Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre om Siv Jensen i Stortinget:

- Dette er jo bla, bla

Ap-leder Jonas Gahr Støre ble så satt ut av finansminister Siv Jensens (Frp) svar i spørretimen at han kalte henne for statsminister.

«BLAH BLAH«: Det ble høy temperatur på Stortinget onsdag under en debatt mellom Siv Jensen og Jonas Gahr Støre. Video: Stortinget Vis mer

- Det er kanskje på kanten i Stortinget, men dette er jo bla-bla, utbrøt Støre i en debatt med Jensen i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Finansministeren hadde flere ganger avvist å svare på detaljerte spørsmål om Finansdepartementets utredning av å bygge et nytt regjeringskvartal uten å føre pengene over det ordinære statsbudsjettet.

Den såkalte «under streken»-metoden som det åpnes for i Granavolden-plattformen har fått hard medfart av økonomer og kommentatorer.

«Karikert debatt»

Finansministeren forsvarte utredningen med nebb og klør.

-Jeg kan forsikre Støre om at vi kommer til å få en debatt basert på fakta når utredningen er ferdig, og ikke en karikert debatt slik Ap nå legger opp til, sa Jensen.

Men hun ville ikke røpe noen detaljer.

- Finansdepartementet har fått oppdraget å utrede dette. Det er vi i gang med. Da er det uklokt av finansministeren å forskuttere hva vi kommer med, sa Jensen.

Forsnakket seg

Støre ga seg ikke.

- Hun må jo forklare hva dette er. Hun er i gang med en utredning hun er ansvarlig for. Hva skal utredes? Kan finansministeren beskrive mandatet? Hva er det hennes folk utreder, og når kommer utredningen til Stortinget? - spurte han.

- Stortinget kommer til å få det til behandling når utredningen er klar, sa Jensen.

Støre ble muligens noe satt ut av det korte svaret:

- Det var et interessant innlegg statsministeren nå hadde, sa Ap-lederen før han rettet seg selv til at det var finansministeren og muligens visestatsministeren som svarte.

Ansvarlighet

Støre viste også til Fremskrittspartiets program.

- Man ønsker å avvikle handlingsregelen og skille mellom investeringer og forbruk. Hvis denne utredningen viser at vi kan forsikre oss ved å ta penger fra oljefondet, er det da en seier for Frps politikk?

Jensen viste til at ledigheten går ned, at flere kommer i arbeid, at det er vekst i økonomien - alt takket være «regjeringens ansvarlige økonomiske politikk».

- Når regjeringen sier at barnas og barnebarnas pensjonsfond nå skal brukes for å gjøre investeringer utenfor det ordinære budsjettet, kan ikke finansministeren hevde at det føres en ansvarlig økonomisk politikk, mente Støre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling