- Dette er jo dødsteit

Stripper Caroline Andersen slår tilbake mot de som vil forby stripping.

- JEG ELSKER JOBBEN MIN: Caroline Andersen tar ikke forslaget om forbud mot stripping seriøst. Her fra Storås-festivalen i 2008. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/ Dagbladet.
- JEG ELSKER JOBBEN MIN: Caroline Andersen tar ikke forslaget om forbud mot stripping seriøst. Her fra Storås-festivalen i 2008. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/ Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er jo bare tull, det går ikke an å ta det på alvor, sier stripper Caroline Andersen om forslaget om å forby stripping.

- Fornedrende
Kvinnepolitikerne Beth Hartmann fra Rødt, Elisabeth Strengen Gulbrandsen (Sp), Marthe Hammer (SV) og Mette Katrine Ofstad (Ap) går i dag ut i Dagbladet med forslaget fordi de mener stripping fører med seg prostitusjon og menneskehandel, er nedverdigende og gjør kvinner til objekter.

Ofstad sier til Dagbladet at hun tror ingen stripper for moro skyld, og at det må være nød som driver disse kvinnene.

- Dødsteit
- Hun sier jo at hun ikke kjenner en eneste stripper. Da kan hun jo ikke uttale seg. Å koble dette med prostitusjon og menneskehandel er bare dødsteit. Da skjønner man at de ikke har peiling på hva de prater om. Det er ikke vits i å bli sint en gang, sier Andersen, som driver eget strippeformidlingsbyrå i Moss.

- Vi gjør dette fordi vi synes det er gøy. Jeg har aldri opplevd nød. Hvis jeg kan velge mellom en åtte til fire jobb og å danse naken hver lørdag, så danser jeg heller naken hver lørdag så lenge det økonomiske resultatet er det samme. Jeg elsker jobben min, sier Caroline Andersen.

Fem forslag
Strippeforbudet er ett av fem forslag fra de rødgrønne kvinnepolitikerne for å bedre likestillingen. På lista står også lovfestet rett til heltidsjobb, lokal politikk for likelønn, opprettholdelse av krisesentertilbudet og flere kvinner inn i kommunepolitikken.

IMOT: Beth Hartmann (Rødt), Marthe Hammer (SV) og Elisabeth Strengen Gundersen (Sp). Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
IMOT: Beth Hartmann (Rødt), Marthe Hammer (SV) og Elisabeth Strengen Gundersen (Sp). Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
STRIPPER: Caroline Andersen. Foto: Anniken Valstad
STRIPPER: Caroline Andersen. Foto: Anniken Valstad Vis mer