- Dette er jo helt vanvittig!

LØRENSKOG (Dagbladet): - Yeaaaah, utbryter hele Uthuset Pub på Lørenskog når tippemillionær Øivind Grøstad kommer inn inngangsdøra klokka elleve lørdag kveld. For her skal det feires!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øivind Grøstads andelslag klarte for annen gang å bli alene om riktig V75-rekke. I 1999 vant de 9,6 millioner kroner. Nå håvet de inn 13,4 millioner. Seieren ble feiret på Uthuset Pub på Triaden i Lørenskog

Grøstad hever armene som en fotballspiller som nettopp har skåret mål på overtid og roper til Dagbladets reporter:

- Dette er jo helt vanvittig. Bli med på festen!

Før han kaster seg om halsen på Oddmund Jansen som selv har tjent 1,34 millioner kroner denne kvelden, siden han har ti prosent av andelslaget til Grøstad.

Fet sigar

Så tenner Grøstad den feteste sigaren vi har sett, mens servitøren går i skytteltrafikk mellom baren og bordene for å gi mer øl, sjampis og vin til seierherrene. Og alle vennene.

- Da vi vant 9,6 millioner kroner i 1999, samlet vi oss også her på puben. Og selvsagt tok vi med oss mange av vennene våre. Det gikk vel med 20000-25000 kroner den kvelden, sier Jansen som på dagtid driver Alna Kro Sport og Spill. Og fortsetter:

- Men det blir vel enda mer denne gangen. Det er mye hyggeligere når vi kan feire med gode venner.

Målfoto

Men det måtte målfoto til for å kåre vinneren! Spang Best heter hesten som dro i land toppremien for tipperen fra Nittedal. Dermed ble andelslaget alene om førstepremien i V75. Alene om 13404 595 kroner, for å være nøyaktig. Men Grøstad må dele millionene med ti andre som fordeler gevinsten noenlunde likt seg imellom.

De er vant med høye gevinster i andelslaget som Grøstad leder. I mars 1999 sopte de med seg toppgevinsten på 9,6 millioner kroner på Leangen.

Nå jobber han heltid med trav og gir rådene sine via sin egen Travtelefon, til 12 kroner minuttet.

- Det er selvsagt flott med gevinster, men jeg klarer meg godt uten tippepremiene.

Hyggelig inntekt

- Travtelefonen gir meg en hyggelig inntekt til daglig, sier Grøstad, som i 1999 sto oppført med en skattbar inntekt på 939900 kroner.

- Men nå koster du vel på deg en flott ferie?

- Ha'kke tid. Jeg jobber 8 til 20 hver dag, ser på videoer av travløp, drar på travløp hver eneste kveld, analyserer og gir råd til andre. Jeg er en seriøs mann på dette her, vet du. Forresten: Et andelslag som vant 15,1 millioner kroner på trav fikk tipsene fra meg!

Tett timeplan

Da Dagbladet intervjuet Grøstad i fjor sommer, fortalte han om følgende steinharde timeplan:

- Fredager er verst, opp klokka fem. Klokka åtte er jeg ferdig med V75-en. Så leser jeg inn Jarlsberg og Biri'n på Tipstelefon. Klokka 14 reiser jeg til Biri for å observere stallområdet. Hjem ved midnatt da. Så studere travvideoer. Opp klokka seks lørdag. Fly til Stavanger, Bergen eller Trondheim. Så er det jo andelslaget. Søndag er det Sørlandet og Bjerke. Mandag er det på'n igjen med Momarken og Leangen.

- Så du flytter ikke fra Nittedal og kjøper deg luksusbolig ved strandkanten?

- Nei, jeg er jo nesten aldri hjemme og har derfor ingenting igjen for å ha det flott rundt meg.

Hjemme har forresten Øivind sin samboer Rigmor Fagerland, som han nøyer seg med å kalle «Fager». Henne traff han da han ute på byen og feiret en V5-gevinst.

- Og du gir deg heller ikke mens leken er god, antar jeg?

- Nei, jeg kan love deg at vi ikke kommer til å redusere innsatsene i tida framover.

HØY SIGARFØRING: Seint i går kveld ble Øyvind Grøstad feiret av sine kamerater på en pøb i Lørenskog.