Dette er John Fredriksen-skipet

Front Altair eies av John Fredriksen-selskapet Frontline.

FRONT ALTAIR: Dette er skipet som står i brann i Omanbukta. Arkivfoto: Frans Truyens (med tillatelse)
FRONT ALTAIR: Dette er skipet som står i brann i Omanbukta. Arkivfoto: Frans Truyens (med tillatelse) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norskeide oljetankskipet «Front Altair» står i brann i Omanbukta. Det er John Fredriksens selskap Frontline som eier skipet.Det er mistanke om at skipet kan være utsatt for et torpedoangrep, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.Frontline er blant verdens største firmaer innen transport av olje. Selskapet har nå over 60 skip i sin flåte. John Fredriksen er største aksjonær i selskapet som ble etablert i 1985.Martin Baxendale i selskapet Maritime Technical International, som håndterer Frontlines informasjonsstrøm, sier informasjonen om hendelsen foreløpig er sparsommelig.

- På dette stadiet prøver vi å får oversikt over situasjonen, men jeg kan opplyse at mannskapet er uskadd, sier Baxendale til Dagbladet.Skipet hadde lastet olje i havnebyen Fujairah i Emiratene og satte deretter kursen til sjøs. Senere kom melding om at det sto i brann, ifølge kilder som Bloomberg siterer.«Front Altair» ble bygget i 2016 og er et såkalt Aframax-skip - oljetankere mindre enn 120 000 tonn. Skipet er 251 meter langt og har en bruttotonnasje på 62 849.Dagbladet kommer med mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer