Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er justismord

Hallvard Flatland er dømt for heleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hallvard Flatland var tiltalt for heleri i forbindelse med hvitvasking av penger som travkusken Atle Hamre er dømt for å ha truet til seg fra skipsreder Thor Christensen.

I dag klokka 13 falt dommen i ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Flatland ble dømt til seks måneders fengsel for heleri. Fire av dem må sones i fengsel. I tillegg blir det inndratt 1,1 millioner kroner.

Flatland ble dømt for uaktsomt heleri, men retten mente det grenset til forsettelig.

- Halvard Flatland skjønte, eller burde ha skjønt, at innskuddene, helt eller delvis, var utbytte av en eller flere straffbare handlinger begått av Atle Hamre og/eller andre, eller måtte likestilles med utbytte i det de trådte istedenfor det, står det i domsslutningen.

Flatlands eneste kommentar etter at dommen falt, var til rettens administrator, da tv-kjendisen ble spurt om han hadde forstått dommen.

- Jeg er imponert i gåseøyne over rettens slalomkjøring når det gjelder troverdigheten til Atle Hamre. Rettssikkerheten eksisterer ikke i Norge. Dette er et justismord, og vil selvfølgelig bli anket, sa Flatland.

Flatland ville ikke snakke med pressen om saken.

image: - Dette er justismord

- Jeg har ingen kommentar utover det jeg allerede har sagt.

Aktor Geir Kavli fra Økokrim var enig i at retten hadde lagt vekt på de nye opplysningene som hadde kommet fra Atle Hamre siden forrige rettsrunde i tingretten.

- De nye opplysningene var viktige. Hamre var viktig, sa Kavli.

Aktor hadde nedlagt påstand om ett års fengsel og inndragning av 1,7 millioner kroner for tv-kjendisen. Fullt så streng ble altså ikke dommen

I forrige rettsinstans ble Flatland frikjent for heleri, men dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for falsk forklaring da han ble avhørt i saken mot Hamre.

- Flatland utviste etter rettens mening en utillatelig godtroenhet i forhold til Atle Hamre, står det å lese i dommen.

I RETTEN: Hallvard Flatland ble dømt til seks måneders fengsel. Her er han fotografert under forrige rettsrunde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media