Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er kamerasikten på Haukelifjell i dag. Kanskje ikke så rart veien er stengt

Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger.

IKKE MYE Å SE: Kraftig uvær stenger europavei 134 over Haukelifjell i dag. Dette er bildet webkameraet til Statens vegvesen viser på strekning i retning vest. De tar forbehold om at det kan være snø på linsa, men i alle fall er sikten så dårlig at det ikke er mulig å kjøre bil på strekningen. Foto: Statens vegvesen
IKKE MYE Å SE: Kraftig uvær stenger europavei 134 over Haukelifjell i dag. Dette er bildet webkameraet til Statens vegvesen viser på strekning i retning vest. De tar forbehold om at det kan være snø på linsa, men i alle fall er sikten så dårlig at det ikke er mulig å kjøre bil på strekningen. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Europavei 134 fra Telemark mot Hordaland over Haukelifjell er stengt på grunn av uvær, melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Etter vegvesenets webkamera på fjellovergangen å dømme er det god grunn til å stenge veien. Sikten er nærmest fraværende på kamera. Trafikkoperatør John Slinning ved Vegtrafikksentralen følger kameraer som oppdaterer seg hyppigere enn på nettet, men bekrefter at det er lite å se på kameraet.

- Alt ser nesten hvitt ut, men det er små endringer i bildet. Det kan nok være en del snø på kameraet, men det er uvær over fjellet og veien er stengt. Og det er det god grunn for, sier han.

OBS Meteorologisk institutt (MET) sendte i går ut et OBS-varsel om lokalt vanskelige kjøreforhold på Vestlandet sør for stad, samt at det var ventet stor snøskredfare.

- Det blåser kraftig utsatte steder i fjellet og det er snøbyger. Det gir vanskelig kjøreforhold i fjellet, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved MET til Dagbladet.

Stengt og kolonne Sterk vind i fjellet, snøbyger og snøfokk ville by på problemer i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Vegvesenet melder at riksvei 13 fra Hardaland til Sogn og Fjordane og Vifafjellet er stengt på grunn av opprydningsarbeid. Der blir det gjort en ny vurdering mandag.

Det er kolonnekjøring over på riksvei 7 over Hardangervidda fra Hordaland til Buskerud på grunn av uvær. Det samme gjelder for riksvei 9 Hovden - Haukeli fra Aust-Agder til Telemark.

Sjekk alle oppdarte veimeldinger på dagbladet.no/vei

Lettere søndag Trafikkoperatør Slinning beroliger med at det tradisjonelt er roligere trafikk lørdager. Hovedveiene meldes å være tørre og fine, men at man bør være obs på glatte småveier.

Ifølge meteorolog Gislefoss er det fjellene som får konsekvensene av uværet. I lavtliggende strøk, spesielt i nord og langs kysten i vest og sør blåser det også kraftig, men det fører til få trafikale utfordringer.

De som frykter for bilnedfarten fra fjellet i morgen, kan glede seg over bedre vær i sikte.

- Det går mot mer avtagende vind og bygeaktivitet. Det blir lettere vær i morgen og greiere forhold for de hjemkjørende, varsler Gislefoss.

Hardangervidda Hordaland, Buskerud Kolonnekjøring på grunn av uvær.