Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er «kameratgjengen» som er siktet for drapet på Tina (20)

Fire jevngamle menn med tilknytning til bygdekommunen Lyngdal er siktet og pågrepet for drapet på Tina Jørgensen fra 2000.

FIRE PÅGREPET: Fire jevngamle menn med tilknytning til bygdekommunen Lyngdal er siktet og pågrepet for drapet på Tina Jørgensen fra 2000. Foto: NTB Scanpix
FIRE PÅGREPET: Fire jevngamle menn med tilknytning til bygdekommunen Lyngdal er siktet og pågrepet for drapet på Tina Jørgensen fra 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYNGDAL/STAVANGER (Dagbladet): 15 år etter at Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i Stavanger 26. oktober 2000, er fire jevngamle menn nå pågrepet og siktet for drapet.

De fire personene som ble pågrepet onsdag og torsdag, skal etter det Dagbladet erfarer alle ha tilhørt den samme vennegjengen. Tre av de fire er like gamle, født i 1979. Fjerdemannen er tre år eldre, født i 1976.

Alle har eller har hatt tilknytning til den lille kommunen Lyngdal med sine 8500 innbyggere i Vest-Agder.

Festet mye i Stavanger En kilde som har stått deler av vennegjengen nær, forteller til Dagbladet at de fire drapssiktede ofte dro til Stavanger for å feste på starten av 2000-tallet.

Tina Jørgensen ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal, forteller en annen person til Dagbladet.

- Det var sånn hun ble kjent med dem. Hun hadde en sommerflørt med en av dem her i Lyngdal, sier vedkommende, som er i familie med en av de som er involvert i saken.

- En hyggelig fyr En annen person Dagbladet har snakket med, var ungdomskjæreste med 36-åringen som først ble pågrepet.

- Han var en hyggelig fyr. Det var ikke noe galt med ham. Vi mistet kontakten etterhvert, og jeg så ham rundt av og til, men alltid alene.

Lokalavisa Lister 24 skriver at 36-åringen skal ha skfitet helt personlighet omtrent på samme tidspunkt som da drapet skjedde. De har snakket med en person som ifølge avisa sto ham nær.

Ifølge personer Dagbladet har snakket med, var han ut og inn av kirkemiljøer i Lyngdal.

De siktede Siktede nummer 1: Mann, 36 år. Pågrepet onsdag klokka 09.40 i Vest-Agder i sitt hjem i Lyngdal. Hans forsvarer, Odd Rune Torstrup, sier til Dagbladet at sakens utvikling torsdag kveld, var forventet. Ellers ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere enn det han gjorde tidlig i går. Da sa Torstrup:

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken, og fortalte at det var i hans klients interesse.

Siktede nummer 2: Mann, 36 år. Pågrepet torsdag klokka 16.15 på Kristiansand politistasjon. Meldte seg etter oppfordring fra politiet. Har adresse i Kristiansand. Hans forsvarer, Trond Wåland, sier til Dagbladet at heller ikke de ønsker å kommentere saken så mye.

- Jeg hadde et kort møte med ham da han meldte seg i Kristiansand. Utover det ønsker jeg ikke å si så mye.

Siktede nummer 3: Mann, 36 år. Pågrepet torsdag klokka 17.55 hjemme i sin egen bolig i Lyngdal. Var egentlig representert av Ørjan Eskeland, men Eskeland har trukket seg som forsvarer.

Siktede nummer 4: Mann, født i 1976. Pågrepet torsdag klokka 19.50 i Vest-Agder. Hans forsvarer, Olav Sylte, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å si noe om hvordan hans klient stiller seg til skyldsspørsmålet. av hensyn til etterforskningen.

- Ble satt ut Mora til Tina Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen, fikk beskjed om den første pågripelsen samme dag som det skjedde.

- Jeg ble helt satt ut, sier hun til Dagbladet.

I april i fjor sa mora til Dagbladet at hun var skråsikker på at hun en dag skulle få vite hvem som drepte hennes datter.

- Noen der ute vet. Hvordan kan en gjerningsmann ha samvittighet til å bære på en slik fryktelig hemmelighet? Jeg ser ikke for meg at saken skal forbli uoppklart, aldri i verden. Men jeg frykter foreldelsesfristen på 25 år. En dag kan drapsmannen stå på trappa og innrømme drapet, uten å bli straffet, sa hun den gang.

Fikk tips Og det var ifølge politiet nettopp et tips som førte dem til den første mannen som ble pågrepet i saken. Hva det besto i, ønsket politiet i Rogaland ikke å utdype i går kveld.

Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært ute på byen i Stavanger sentrum natt til 24. september 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil unna.

I alle årene etter den uløste drapssaken, har det hele tida, med jevne mellomrom, kommet tips til politiet. I 2013 gjenåpnet de saken, men kom ingen vei.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media