<strong>MEST ATTAKTIV:</strong> Sola kommune troner øverst på kåringen til NHO og Vista Analyse av Norges mest attraktive og bærekraftige kommuner til tross for nedturen i oljesektoren. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
MEST ATTAKTIV: Sola kommune troner øverst på kåringen til NHO og Vista Analyse av Norges mest attraktive og bærekraftige kommuner til tross for nedturen i oljesektoren. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Dette er kåret til Norges mest attraktive kommune

Mange oljekommuner faller på resultatlisten i årets kommune-NM, men Sola troner fortsatt øverst, og Stavanger beholder femteplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NHO og Vista Analyse står bak den årlige kåringen av Norges mest attraktive og bærekraftige kommuner, og nedturen i oljesektoren preger mange kommuner der denne sektoren er viktig, skriver Dagens Næringsliv.

– Resultatene av årets kommune-NM tegner et tydelig bilde av en oljenæring i krise. Men vi ser også at omstillingen har kommet godt i gang og at nedturen i oljenæringen til en viss grad motveies av en positiv utvikling i mer tradisjonell industri, sier Ingebjørg Harto, som er direktør for næringspolitikk i arbeidsgiverorganisasjonen NHO. Men bunnen kan være nådd, tror Harto.

– Vi mener at det er mange indikasjoner på at 2016 vil være bunnåret for oljenæringen, og at aktiviteten vil ta seg opp igjen i 2017.

Tross oljenedturen, er det nok en gang Sola som vinner kåringen, fulgt av Bærum og Oslo på de neste pallplassene. Deretter følger Asker, mens oljehovedstaden Stavanger havner på femteplass. Også Sandnes er inne på topp ti. Men i det store bildet er det oljekommunene i sør og vest som er taperne. 73 prosent av kommunene i Rogaland faller på årets rangering.

Kristiansund er den store kommunen som faller mest – 20 plasser til nummer 163. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer