- Dette er kjempeskummelt

Morten Sandbakken og de andre naboene er i sjokk etter at politiet har siktet en mann i nabolaget for drapet på Vegard Bjerck (43).

- UTSLÅTT: Nabo Morten Sandbakken ble sjokkert da han i kveld fikk høre at naboen hans er pågrepet for drapet på en annen nabo - Vegard Bjerck. Foto: HENNING LILLEGÅRD
- UTSLÅTT: Nabo Morten Sandbakken ble sjokkert da han i kveld fikk høre at naboen hans er pågrepet for drapet på en annen nabo - Vegard Bjerck. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
• Har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Dagbladet på SMS/MMS 2400, tlf. 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

(Dagbladet): Politiet pågrep i dag en mann i 40-åra for drapet på 43 år gamle Vegard Bjerck den 18. desember i fjor.

Familiefaren ble pågrepet på vei til jobb av sivilt politi i dag tidlig. Politiet har siktet mannen for forsettlig drap, men utelukker ikke at de har pågrepet feil mann. Det er det etterforskningen nå skal avklare. Siktede selv stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Knut Lindboe, og politiet, bor den siktede familiefaren i nabolaget der Bjerck bodde og hvor drapet skjedde like før jul i fjor.

Naboer i sjokk
Flere naboer Dagbladet har vært i kontakt med er overrasket over at det kan være en nabo som har drept Vegard Bjerck. Morten Sandbakken bor like ved der politiet arbeidet med sine undersøkelser i kveld.

- Jeg fikk vite om dette i kveld etter at jeg kom hjem fra trening, sier Sandbakken til Dagbladet.

Han sier det var et sjokk da han fikk nyheten.

- Det er umulig å tenke seg at den personen som kanskje står bak, bor her han også, sier Sandbakken.

Han sier at hele nabolaget har ønsket at saken skal bli oppklart.

NEKTER STRAFFSKYLD: Siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier at hans klient stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen og at han synes pågripelsen i dag tidlig var absurd. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
NEKTER STRAFFSKYLD: Siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier at hans klient stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen og at han synes pågripelsen i dag tidlig var absurd. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

- Men jeg blir litt utslått av dette, sier Sandbakken.

- Kjempeskummelt
En kvinnelig nabo forteller til Dagbladet at nabolaget ble sjokkert da drapet skjedde like før jul i fjor.

- Vi tror jo vi bor i en fredelig oase her. Hvis det stemmer at en nabo her står bak drapet, er det ikke til å tro, sier kvinnen.

- Det er et sjokk at politiet har pågrepet en nabo, sier en kvinnelig nabo i 50-åra til Dagbladet.

- Dette er kjempeskummelt på et familiested som dette; når man får det så tett innpå seg, er det helt forferdelig, sier kvinnen.

Nå håper naboene politiet har tatt rett mann.

- Dette hadde jeg aldri trodd, men det er bra at politiet har pågrepet en person, sier en kvinnelig nabo til Dagbladet.

Politiet undersøker leilighet
Politiet er nå på plass i en leilighet i nabolaget og har startet sine undersøkelser. Dette er blant de viktigste grunnene til at politiet gikk til det skritt å pågripe og sikte mannen i dag - nettopp for å kunne ransake familiens hjem.

- Hvis vi ikke hadde pågrepet mannen nå, så hadde etterforskningen stått stille. Mannen er siktet fordi han er pågrepet og vi ønsker å foreta ransakelser og avhør av mannen for enten å knytte han til saken, eller sjekke ham ut, sa leder Hanne Kristin Rohde for Volds- og sedelighetsseksjonen på en pressekonferanse tidligere i ettermiddag.

POLITIET PÅ PLASS: Politiet er i dag tilbake på åstedet og nabolaget der Vegard Bjerck ble drept. De undersøker blant annet en leilighet ikke langt fra åstedet. Foto: Harald S. Klungtveit
POLITIET PÅ PLASS: Politiet er i dag tilbake på åstedet og nabolaget der Vegard Bjerck ble drept. De undersøker blant annet en leilighet ikke langt fra åstedet. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Politiet har brukt svært lang tid med etterforskningen. Rohde opplyste at de blant annet har foretatt 800 vitneavhør siden drapet i desemeber i fjor.

Avhør i kveld
Den siktede mannen i 40-åra vil gjennomgå flere avhør i kveld, som så langt har båret preg av å være innledende og ikke konfronterende om hva han er siktet for å ha gjort, ifølge Lindboe.

- Min klient synes dette er helt absurd, sier Lindboe til Dagbladet.

Politiet opplyste på pressekonferansen at de har en teori om hva motivet for drapet kan være, men ønsker ikke å gå i detalj om dette.

- Her er det ikke snakk om noe motiv. Min klient mener han ikke har gjort dette, så da er det heller ikke noe motiv å snakke om, sier Lindboe.

DREPT I DESEMBER: Den 43 år gamle IT-gründeren Vegard Bjerck (43).
DREPT I DESEMBER: Den 43 år gamle IT-gründeren Vegard Bjerck (43). Vis mer