Dette er kjendisene som nå etter valget spaserer inn på politikkens røde løper

Én har gjort suksess med katastrofefilm og en annen scorer høyt hos Raymond Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På valgvakene som varte utover natta, kunne politikkens røde side juble, mens den blå sida ble valgets tapere.

Siv Jensen innrømmet hun var skuffet over Frp's resultat, og Erna Solberg sa før stemmene var talt opp at det ville være leit hvis hennes parti mistet Oslo. Det blir mest sannsynlig realiteten, og partiet mistet også makta i flere storbyer og den blå siden ble valgets tapere på landsbasis.

Ap gjorde det beste lokalvalget et parti har gjort på tretti år og ser ut til å vinne makta både i Oslo, Bergen og Tromsø.

Surfer på Ap-bølge Nå er konfettien ute av håret og boblene ute av kroppen. Men noen politikere, som ikke er rikspolitikere, skal fortsette å spasere på rød løper og samtidig sitte bak spakene i sine kommuner de neste fire åra:

SCORER HOS RAYMOND: Norway cup-general Frode Kyvåg er en mann som scorer høyt hos Raymond Johansen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SCORER HOS RAYMOND: Norway cup-general Frode Kyvåg er en mann som scorer høyt hos Raymond Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kjendiser over hele landet har satt seg opp på valglister, og flere av dem, som nok får litt flere personstemmer enn hvermannsen, ser ut til å trå inn også i politikkens maktkorridorer.

I Stavanger ser det ut til at skuespiller Kristoffer Joner, som står oppført på 16. plass for Arbeiderpartiet i fødebyen, nå blir å se og høre også i bystyret.

Selv om partiet hadde en marginal nedgang sammenliknet med sist kommunevalg, surfer den Bølgen-aktuelle skuespilleren inn i det politiske spillet i oljebyen som framover må takle stor arbeidsledighet på bakgrunn av dårlige tider i oljebransjen.

Politiker fra Blåfjell Det ser også ut til at en kollega av Joner i Oslo går inn i politikkens maktkorridorer, selv om partiet hans mistet tre mandater. Skuespiller Geir Kvarme, blant annet kjent fra «Jul i Blåfjell» som «Kåre», står på 15. plass i byen på Oslo Høyres lister, partiet som de kommende åra får 16 mandater i byrådet.

Kvarme mener visst fortsatt at: «Når dagen er blå er allting godt, og når dagen er god er allting...», som er en gjentakende replikk i NRKs julekalender om nisser i Blåfjell og mennesker som forurenser.

Scorer høyt hos Raymond Fotballgeneralen Forde Kyvåg, kjent fra Norway Cup, ser ut til å bli Kvarmes konkurrent i hovedstaden.

BLÅ POLITIKK: Skuespiller Geir Kvarme (H), blant annet kjent fra NRK-julekalenderen «Jul i Blåfjell», vil mest sannsynlig sitte i byrådet sammen med Frode Kyvåg fra Ap.
BLÅ POLITIKK: Skuespiller Geir Kvarme (H), blant annet kjent fra NRK-julekalenderen «Jul i Blåfjell», vil mest sannsynlig sitte i byrådet sammen med Frode Kyvåg fra Ap. Vis mer

70-åringen står på 17. plass på listene til Ap i Oslo, som i de kommende åra vil ha 20 mandater og mest sannsynlig Oslos byrådsleder i Raymond Johansen. Ifølge ryktebørsen, er Kyvåg en mann Johansen gjerne kunne tenke seg i byrådet.

Andre kjendiser i valget Blant andre kjendiser stilte forfatter Erlend Loe på MDGs liste i Oslo. Eskil Brøndbo, kjent fra D.D.E.stilte for Høyre i Overvalla kommune i Nord-Trøndelag.

Kongen av rock'n'roll i bibelbeltet, Kjell Henning Bjørnestad, bedre kjent som Kjell Elvis, stilte for partiet De kristne i Lyngdal. Hilde Skovdahl, bedre kjent som Charter-Hilde, stilte for Ap i Horten. Advokaten Harald Stabell silte på Rødts liste i Oslo.

Geir Lippestad står på 33. plass på Oslo Aps lister, og det er dermed usikkert om advokaten vil nå inn i byrådet. Noe som er helt sikkert er at fjorårets «Farmen»-vinner, Magnhild Vik, er ny ordfører i Rauma kommune.