- Dette er klassisk Frp. Når de er presset, drar de innvandrerkortet

Audun Lysbakken sabler ned Per Sandbergs forsvar av trygdekutt i statsbudsjettet. Frp-nestlederen svinger tilbake.

- RESPEKTLØST: SV-leder Audun Lysbakken mener Frp opptrer respektløst i regjering overfor uføretrygdede. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- RESPEKTLØST: SV-leder Audun Lysbakken mener Frp opptrer respektløst i regjering overfor uføretrygdede. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er klassisk Frp. Når de er presset, drar de innvandrerkortet. Men sannheten er jo at uføretrygden er en ordning for alle som er så syke at de ikke kan jobbe, sier Audun Lysbakken (SV).

Slik reagerer SV-lederen på uttalelsene til Per Sandberg (Frp) i Dagbladet i går, der Frp's nestleder forsvarte reduksjonen i barnetillegget.  - De tallene som finnes viser jo at Per Sandberg tar feil. Det er respektløst mot alvorlig syke og fattige mennesker når Frp kommer med påstander som ikke stemmer med virkeligheten. Uføretrygden er til for alle som blir syke, og trygden beregnes etter hvor mye arbeidsinntekt du har hatt. Det store flertall som mottar den er ikke innvandrere, og uavhengig av bakgrunn er alle som får den mennesker som av medisinske grunner ikke kan delta for fullt i arbeidslivet, sier Lysbakken.

- Sterk påstand fra en folkevalgt - Nå må Frp slutte å late som om alle andre enn Frp selv har ansvaret for at uføre blir fattigere, dette er Frp og Høyres forslag. Overgangsordningen for dem med høy gjeld er det regjeringens ansvar å gjøre god nok, og barnetillegget er det en Frp-minister som har foreslått å ta fra uføre med lite penger. Politikere bør stå rak i ryggen når de har vedtatt politikk som rammer folk, og det gjør ikke Per Sandberg nå, sier SV-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer