Dette er Kon-Tiki anno 2015: Filmer med droner og twitrer underveis

Ekspedisjonen Kon-Tiki2 er nå på vei til Påskeøya fra Peru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hyggelig å få kontakt. Dette skrives fra en baisaflåte i Stillhavet, melder teknologidirektør i Opera Software, Håkon Wium Lie (50) til Dagbladet.

- Formålet med ekspedisjonen er eksperimentell arkeologi inspirert av Thor Heyerdahl og klimaforskning, også å fly droner da, fortsetter han.

Se klippene Kon-Tiki2 sendte oss øverst i saken.

Seiler 5 000 kilometer Første ekspedisjonslag seilte fra Lima i Peru for nøyaktig to uker siden, og håper å nå Rapa Nui, Påskeøya om en måned. Da har de tilbakelagt 5 000 kilometer.

Fra Påskeøya tar det andre ekspedisjonslaget over de to identiske flåtene for returen til Sør-Amerika. «Rahiti Tane» og «Tupac Yupanqui» er navnet på fartøyene som ble produsert på verft i Peru.

Overlevelse, vitenskap og oppdagelse Ekspedisjonsleder Torgeir Higraff fra Heggedal (42) uttaler følgende om hvorfor de har valgt å følge i Thor Heyerdahls baugbølge.

- Kon-Tiki2 fikk navnet sitt fordi vi ønsker å doble den berømte seilasen til Thor Heyerdahl ved å bruke to flåter fra Sør-Amerika til Polynesia, og tilbake. Ingen har gjort dette i moderne tid, og vi skal bevise at det kan gjennomføres. Det er en reise i overlevelse, vitenskap og oppdagelse ingen kan matche, uttaler han på hjemmesiden, kontiki2.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer